Foto: F64

Ar veiksmīgu sniegumu Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā piektdien izcēlās pieredzējušais latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis.

Masaļska pārstāvētā "Ambri-Piotta" komanda savā laukumā ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pārspēja "Zug" hokejistus.

Latviešu vārtsargs laukumā atgriezās pēc vairāku maču izlaišanas un atvairīja 32 no 33 pretinieku metieniem, būdams viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem.

Kā zināms, decembra izskaņā Masaļskis tika atbrīvots no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo", bet pēc tam janvārī pievienojās "Ambri-Piotta" vienīnai, parakstot līgumu uz vienu mēnesi, taču pēcāk izpelnījās kontrakta pagarinājumu līdz sezonas beigām.

Masaļskis piecu aizvadīto maču laikā vidēji ielaidis 3,20 ripas un atvairījis 90,64% pretinieku metienu.

Pie panākuma tika arī latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", kas savā laukumā ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pieveica "Bern" hokejistus, un vēl viena vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Rapersvīles "Jona Lakers", kas savu skatītāju priekšā ar 5:2 (2:1, 2:0, 1:1) apspēlēja Klotenes "Flyers".

Neviens no latviešu vārtsargiem šajā cīņā laukumā nedevās.

Panākumu izcīnījusi arī uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā "Fribourg-Gotteron" komanda, kas ar 5:4 (3:3, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ženēvas "Servette".

Sprukts šai cīņai nebija pieteikts.

Čempionāta kopvērtējumā "Lugano" komanda ar 87 punktiem 48 spēlēs atrodas trešajā vietā, "Fribourg-Gotteron" un "Ambri-Piotta" ir 57 un 54 punkti, kas tām dod attiecīgi devīto un 11.vietu, bet "Jona Lakers" ar 38 punktiem ir pārliecinošā pēdējā, 12.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!