Kamēr Latvijas hokejā būs bardaks, tikmēr turpināsies lejupslīde, intervijā LTV raidījumam "Sporta studija" teica tikko karjeru Latvijas hokeja izlasē beigušais vārtsargs Edgars Masaļskis.

Masaļskis piedalījies 12 pasaules čempionātos, kopā valstsvienībā aizvadot 159 spēles. Pagājušajā nedēļā Rīgā notikušajā 2018. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Masaļskis laukumā nedevās nevienā mačā, bet Latvija neieguva ceļazīmi uz olimpiādi. Savu pēdējo spēli valstsvienībā tādējādi Masaļskis aizvadīja 30. augustā, kad pusotru periodu sargāja Latvijas izlases vārtus pārbaudes mačā pret Dāniju.

"Pienācis laiks (beigt karjeru). Esmu sagaidījis brīdi, kad ir kas var stāvēt vārtos bez manis. Domāju, ka savu laiku izlasē, kas man bija dots, esmu izdzīvojis, un pienācis laiks citiem dot to laiku," bez liekuļošanas saka Masaļskis. "Domas par aiziešanu no izlases bija jau sen. Karjeru beigt? Gribētu vēl kādu laiku paspēlēt."

Masaļskis atzīst, ka 15 gadus pēc kārtas maijā nav bijis mājās, jo spēlējis Latvijas izlasē, tāpēc tagad šajā pavasara mēnesī varēs vairāk laika veltīt savai ģimenei, bet izšķirošos hokeja mačus vēros televizorā.

"Žēl, ka ar mani vārtos nesasniedzām kaut ko vairāk. Varbūt bez manis sanāks labāk. Žēl, ka ne uz vienu pasaules čempionātu neaizbraucām labākajā sastāvā un reāli nevienu reizi neparādījām, uz ko Latvija ir spējīga pasaules čempionātā. Ar katru gadu sastāvs paliek šķidrāks un šķidrāks. Ņemot vakardienas sastāvu un ar tādu aizbraucot uz Vāciju (2017. gada pasaules čempionātu), tur būtu pavisam cita bilde nekā bija Maskavā," uz problēmām norāda Masaļskis.

Tomēr hokejistus Masaļskis nevaino, norādot uz problēmām "hokeja virtuvē". "Izlasē ir reālas problēmas un visi to zina. Tāpēc jau cits pasaka, ka priekš kam viņam to vajag, un neatbrauc. Tie jautājumi jāuzdod Latvijas Hokeja federācijai (LHF). Sākot ar Kirovu (Lipmanu) un visiem tiem pārējiem darbiniekiem jāuzņemas lielāka atbildība par to, kāpēc nebrauc hokejisti uz izlasi. Viņiem (LHF) jau jāatrod motivācija spēlētājiem braukt katru gadu uz izlasi."

"Viss sākas no federācijas. Pēdējā laikā tie lēmumi, kādi bija, - tie nav normāli. Tam nav nekāda sakara ar hokeju. Mainīt trenerus šurpu turpu, apmelošana, viens saka to, trešais saka to, bet Kirovs (Lipmans) pa vidu. Tur ir liels bardaks. Bardaks, kas jāsakārto. Jo ilgāk tas bardaks turpināsies, jo ilgāk tā lejupslīde hokejā būs. Tā lejupslīde jau ir. Acīmredzot. Kamēr netiks kaut kas mainīts vai stipri sakārtots, nekā laba nebūs," skarbi saka 36 gadus vecais vārtsargs.

Masaļskis atklāj, ka viens hokejists pēc netikšanas uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm atzinis, ka laikam jau Latvijas izlase šitā bardaka dēļ nebija pelnījusi braukt uz olimpiādi. "Lienam caur adatas aci, 20 gadus turēties elitē un visu laiku braukt uz olimpiskajām spēlēm – laikam nav godīgi kaut vai attiecībā pret to pašu Vāciju."

Runājot par LHF notiekošo, Masaļskis bilst, ka neviens jau nezina, vai bez organizācijas vadītāja Lipmana būtu bijis kas labāks. "Man personīgi nav saprotams – ja Latvijā tā mīl hokeju un tas ir populārs, ka neatrodas neviens ietekmīgs cilvēks, kurš gribētu to visu pārņemt. Ja kāds gribētu, to jau sen varētu izdarīt. Nav jau tā, ka Kirovs (Lipmans) pienaglots pie tā krēsla ar naglām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!