Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš šosezon ilgu laiku bija bez komandas, tagad gatavs vienību nākamajai sezonai atrast laikus un parakstīt pirmo atbilstošo līgumu, ko viņam piedāvās.

Šosezon Masaļskis sev komandu atrada vien janvārī, kad pievienojās Slovākijas augstākās līgas klubam "Poprad". Latvietis ātri vien izkaroja vietu vārtos, iegūstot regulāru spēļu praksi, kā arī demonstrējot atzīstamu sniegumu. Masaļskis palīdzēja "Poprad" klubam iekļūt Slovākijas čempionāta izslēgšanas spēlēs, kur gan nācās piedzīvot neveiksmi jau pirmajā kārtā.

"Lai gan Slovākijā pavadītais laiks nebija pārāk ilgs, tas man bija ļoti noderīgs, lai gan sagatavotos Olimpiādei, gan turpinātu sezonu pēc tās," uzsvēra Masaļskis. "Iekļuvām izslēgšanas spēlēs, lai gan tur pavadījām īsu laiku. Kopumā par Popradu domas ir pozitīvas, un tur pavadītais laiks bija labs."

"Hokeja līmeni man ir grūti salīdzināt ar citām valstīm, taču man šķiet, ka Slovākijā līmenis ir gana labs. Man kā vārtsargam ir vienalga, kur spēlēt, galvenais, ka met pa vārtiem," pauda Masaļskis.

Pieredzējušais vārtsargs, kuram pirmdien apritēja 34 gadi, šobrīd ir bez līguma, taču ir apņēmības pilns tikt pie komandas savlaicīgi, lai neatkārtotos šīs sezonas situācija.

"Par nākamo sezonu ar Popradas komandu neko neesam runājuši. Viņi gan grib, lai es palieku, bet šobrīd neesmu gatavs parakstīties zem viņu līguma. Tomēr skaidrs, ka tik ilgu periodu bez līguma kā šajā sezonā negatavojos sēdēt. Parakstīšu pirmo pieklājīgo līgumu, ko man piedāvās," piebilda Masaļskis.

Kā zināms, Masaļskis kopā ar Latvijas izlasi pirmdien aizvadīja pirmo neoficiālo treniņu, sākot gatavošanos maijā paredzētajam pasaules čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!