Foto: F64

Latvijas speciālists Andrejs Maticins otrdien apstiprināts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Čerepovecas "Severstaļ" galvenā trenera Igora Petrova palīgu.

"Andrejam Maticinam ir liela pieredze trenera darbā. Līdz šim viņš strādājis ar "Rīga 2000" komandu, palīdzot tai uzvarēt Latvijas čempionātā, bijis Latvijas U-20 izlases galvenais treneris," preses konferencē uzskaitīja Petrovs. "Pagātnē viņš bija lielisks aizsargs, Čerepovecas hokeja audzēknis, uzvarējis pasaules U-20 čempionātā."

"Pagājušajā sezonā viņš strādāja ar aizsargiem Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā Čerepovecas "Almaz", parādot augstu darba līmeni," uzsvēra Petrovs.

Arī "Severstaļ" komandā 50 gadus vecais Maticins atbildēs tieši par aizsargiem.

Vēl Petrova treneru kolektīvā vecākā trenera funkcijas pildīs Sergejs Pavlovičs, bet Andrejs Karpins turpinās strādāt ar vārtsargiem.

"Līgumu noslēdzu vien pirms pāris stundām. Esmu pieradis visam pieiet filozofiski - kamēr nav oficiāla līguma, nav iemesla sarunām," stāstīja Maticins. "Turpināju darbu ar "Almaz" komandu un tikai šodien oficiāli noslēdzu līgumu."

Pirms Maticins šī gada sākumā pievienojās "Almaz" komandai, viņš ilgstoši bija bez amata. Treneris pēdējā laikā bija vadījis gan florbola komandu "Ķekava", gan arī Latvijas bendija izlasi.

Kā ziņots, Petrovs "Severstaļ" komandā strādā kopš 1987.gada, bet galvenā trenera amatā tika apstiprināts vien pagājušajā nedēļā.

48 gadus vecais Petrovs jau iepriekš bijis "Severstaļ" komandas treneru korpusā, kā arī strādājis ar kluba otro komandu "Almaz" vienību.

Nupat aizvadītajā sezonā "Severstaļ" komandu vadīja Andrejs Nazarovs, kurš iepriekš paziņoja, ka personisku iemeslu dēļ atstāj amatu. Uzreiz pēc šī paziņojuma viņš uzņēmās Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" vadību.

Latvieša Oskara Bārtuļa pārstāvētās "Donbass" komandas galvenā trenera postenī Nazarovs nomainīja Latvijā labi zināmo slovāku speciālistu Jūliusu Šupleru, kura vārds iepriekš tika saistīts ar iespējamu pārcelšanos tieši uz "Severstaļ" komandu.

"Severstaļ" hokejisti šo sezonu noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet Gagarina kausa izcīņā tika līdz konferences pusfinālam, kur piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!