Nacionālās hokeja līgas (NHL) pašreizējo Stenlija kausa ieguvēju Detroitas "Red Wings" kluba vārtsargs Dominiks Hašeks pirmdien paziņos par karjeras beigām, vēsta ASV mediji.

Kā apgalvo vārdā nenosaukta persona, "Red Wings" pirmdien plāno sasaukt preses konferenci, un sagaidāms, ka Hašeks paziņos par profesionālās karjeras beigšanu. Hašeka aģents Ritčs Vinters atteicies komentēt situāciju.

Aizvadītās sezonas Stenlija kausa izcīņas finālsērijā "Red Wings" ar 4-2 pārspēja Pitsburgas "Penguins", izcīnot 11.titulu komandas vēsturē.

1983.gadā Čikāgas "Blackhawks" komanda Hašeku draftēja desmitajā kārtā, bet čeham bija jāgaida līdz 1990./1991.gada sezonai, līdz viņš tika laukumā. Tikai divas sezonas aizvadījis "Blackhawks" rindās, viņš pievienojās Bufalo "Sabres". Vēl savas karjeras laikā Hašeks spēlējis Otavas "Senators" vienībā.

1998.gada olimpisko spēļu čempions no NHL traumas dēļ aizgāja 2003./2004.gada sezonā, tomēr 2005.gadā viņš pasaules spēcīgākajā hokeja līgā atgriezās.

Pirms diviem gadiem, kad, atkal traumu vajāts, Hašeks aizvadīja nepilnu sezonu "Senators" rindās, viņš atgriezās "Red Wings" komandā, kur jau iepriekš bija spēlējis.

NHL regulārajā čempionātā Hašeks aizvadījis 735 spēles, izcīnot 389 uzvaras. Savukārt izslēgšanas turnīros viņš piedalījies vēl 119 mačos.

Pēc izcīnītā Stenlija kausa Hašeks atzina, ka tā ir pavisam cita sajūta uzvarēt un nebūt laukumā. "Taču tas bija lielisks piedzīvojums, un izcīnītais tituls ir iemesls, kāpēc atgriezos un parakstīju līgumu ar komandu."

Hašeks sešas reizes ieguvis Vezina balvu, kas pienākas līgas sezonas labākajam vārtsargam, kā arī divas reizes saņēmis Hārta trofeju kā līgas vērtīgākais spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!