Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ukrainas hokeja izlases spēlētāji atzinuši apzinātu zaudējumu Dienvidkorejas komandai šāgada pasaules čempionātā, kas ļāva korejiešiem iekļūt elites divīzijā, vēsta Ukrainas mediji.

Izdevuma "Obozrevateļ" rīcībā bija nonākušas parādzīmes, kurās Ukrainas izlases spēlētāji, vārtsargs Eduards Zaharčenko un aizsargs Vladimirs Varivoda, apņemas atmaksāt 30 tūkstošus dolāru, ja savstarpējā spēlē nebūs panākts nepieciešamais rezultāts. Zaharčenko ar Vorovodu nesāka noliegt šo faktu.

Šai mačā ukraiņiem bija jāzaudē vismaz ar divu vārtu starpību, bet, kā ziņojām, Korejas izlase pārspēja Ukrainu pēcspēles metienos ar 2:1. Korejieši gan saglabāja otro vietu grupā, kas ļauj 2018, gadā spēlēt elites divīzijā. Savukārt Ukrainas izlase vēl pirms šīs spēles bija zaudējusi vietu I divīzijas A grupā.

"Neesmu redzējis šīs parādzīmes," portāls "segodņa.ua" citē Ukrainas izlases galveno treneri Aleksandru Savicki. "Likme, cik saprotu, nenostrādāja. Federācija cenšas tikt skaidrībā. Gaidu. Eduardam mēs zvanījām, bet nesazvanījām. Varivoda netrenējas: guvis traumu un tagad Hersonā ārstējas. Ar viņu pagaidām neesam sazinājušies. Par rokraksta autentiskumu nezinu, taču es īpaši neticu, ka kaut kas tāds varētu notikt. Kādas sekas būs izlasei – nezinu, taču puišus var diskvalificēt."

Situāciju par apzinātu zaudējumu izmeklēs Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF). "Mēs noteikti veiksim izmeklēšanu, lai gan mača rezultāts rāda uz pretējo," IIHF prezidentu Fāzelu citē aģentūra TASS. "Protams, tie ir ļoti nopietni apgalvojumi, un ja tas, kas aprakstīts, patiešām noticis, mums ir radusies liela problēma, un pret šo situāciju vajag izturēties ar vislielāko nopietnību. Pirmdien tiks izveidota komisija vai arī sāksim izmeklēšanu uz federācijas disciplinārās komisijas bāzes, pagaidām konkrēti pateikt nevaru, un noteikti pārbaudīsim raksta autoru paziņojumu izpēti attiecībā pret šiem diviem spēlētājiem."

Pirmdien Zaharčenko un Varivodas zīmes īpašā sēdē izskatīs arī Ukrainas Hokeja federācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!