Foto: F64
Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Pitsburgas "Penguins", vēsta "TVA Sports" žurnālists Reno Lavuā.

Ar 23 gadus veco hokejistu noslēgts divvirzienu līgums par 650 000 ASV dolāru (555 945 eiro gadā).

Bļugers iepriekšējā sezonā tika izsaukts uz NHL, taču debiju planētā spēcīgākajā līgā nepiedzīvoja. Divvirzienu līguma noslēgšana nozīmē, ka arī nākamajā sezonā viņu gaida spēlēšana Amerikas Hokeja līgā (AHL) ar cerībām tikt izsauktam uz NHL.

Aizvadītajā sezonā Bļugers AHL regulārajā čempionātā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandā 70 mačos 21 reizi pārspēja pretinieku vārtsargus, kā arī veica 24 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības rādītāja +16. Savukārt Kaldera kausa izcīņā viņš trīs spēlēs tika pie divām rezultatīvām piespēlēm un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1, komandai zaudējot "play-off" pirmajā kārtā.

Maijā notikušajā pasaules čempionātā Bļugers Latvijas izlases sastāvā piecās spēlēs guva vienus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles. Bļugers Latviju pārstāvējis divos pasaules čempionātos, kā arī bijis palīgs jaunatnes valstsvienībām.

Bļugeru 2012.gadā "Penguins" komanda izvēlējās NHL drafta otrajā kārtā ar augsto 52.vietu. Aizpērn martā viņš noslēdza divu gadu sākuma līmeņa līgumu ar NHL komandu "Penguins", karjeru turpinot AHL, kur aizvadījis divas pilnas sezonas. Pirms tam viņš pārstāvēja Minesotas štata universitātes komandu "Mavericks", kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!