Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Gints Meija tomēr izsaukts uz Latvijas izlasi, lai piedalītos olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā vēsta komanda.

Atgādinām, ka iepriekš izskanēja informācija, ka Nolans gaidāmajā kvalifikācijas turnīrā nav iekļāvis trīs līdz šim stabilus izlases spēlētājus - Džeriņu, Meiju un Gunti Galviņu. Tomēr piektdien tika ziņots, ka Džeriņš dosies palīgā izlasei, bet svētdien Latvijas klubs vēsta, ka arī Meija arī uzaicināts uz valstsvienību.

Jau ziņots, ka sestdien vēlmi palīdzēt Latvijas izlasei Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā pauda pieredzējušais aizsargs Sandis Ozoliņš.

Bez Džeriņa un Meijas izlasē iekļauti vēl astoņi Rīgas komandas spēlētāji - vārtsargs Māris Jučers, aizsargs Oskaru Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Kristaps Sotnieks, kā arī uzbrucēji, Miks Indrašis (1990), Mārtiņs Karsums un Vitālijs Pavlovs.

Tāpat Latvijas izlasei šajā turnīrā palīdzēs Rīgas "Dinamo" kluba personāls - fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis, kā arī masieri Fjodors Mazurs un Arnis Noveičuks. Atgādinām, ka "Dinamo" kluba personāls nepalīdzēja izlasei pārbaudes spēlēs pret Krievijas izlasi un pārbaudes turnīrā Francijā.

Jau ziņots, ka no 7. līdz 10.februārim Latvijas izlase "Arēnā Rīga" aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Latvijas izlase līdzīgos olimpiskās kvalifikācijas turnīros ir piedalījusies arī 2001. (Austrijā), 2005. (Rīgā) un 2009. gadā (Rīgā), un vienmēr ir spējusi izcīnīt ceļazīmi uz olimpiādi, piedaloties 2002. gada Soltleiksitijas (ASV), 2006. gada Turīnas (Itālija) un 2010. gada Vankūveras (Kanāda) Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!