Foto: F64
Jaunā latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano" komanda Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē sestdien izbraukumā ar 7:2 (0:0, 5:2, 2:0) pārspēja Ženēvas "Servette" vienību, panākot izlīdzinājumu sērijas summā.

Merzļikins aizvadītajā mačā nepiedalījās, bet viņa konkurents par vietu vārtos Daniels Mancato atvairīja 40 no 42 pretinieku raidījumiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli bija zviedrs Frēdriks Petešons.

Ceturtdaļfināla sērija ritēs līdz kādas komandas četrām uzvarām, bet rezultāts tagad kļuvis neizšķirts 2-2.

Latviešu vārtsargs regulārajā čempionātā pieteikts 49 no 50 spēlēm, kopā laukumā aizvadot 1309 minūtes un 20 sekundes. Merzļikins atvairījis 91,3% metienu un arī izpildījis trīs rezultatīvas piespēles.

Izslēgšanas turnīrā Merzļikins vēl nav piedalījies, lai gan bijis pieteikts katrai spēlei.

Regulāro čempionātu "Lugano" ar 50 spēlēs izcīnītajiem 93 punktiem noslēdza trešajā pozīcijā.

Laukumā sestdien neizgāja arī neviens latviešu hokejists, kuru komandas cīnās par vietas saglabāšanu NLA turnīrā. Ārpus pieteikuma palika pieredzējušais latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis, kura pārstāvētā "Ambri-Piotta" komanda savā laukumā ar 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) piekāpās Klotenes "Flyers".

Tāpat Jāņa Sprukta pārstāvētā "Fribourg-Gotteron" komanda ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pieveica cita vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvēto Rapersvīles "Jona Lakers". Sprukts atkal bija ārpus pieteikuma, bet Punnenovs turpina ārstēt traumu.

Izslēgšanas spēlēs neiekļuvušās četras komandas izspēlē turnīru par vietas saglabāšanu Šveices augstākajā līgā. No sākuma starp komandām tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, paturot regulārajā turnīrā izcīnītos punktus, bet pēc tam divi vājākie klubi aizvadīs sēriju līdz četrām uzvarām, lai noskaidrotu to, kam būs vēl vienā sērijā līdz četriem panākumiem jācīnās ar pēc spēka otrās līgas čempioni.

Pēc 53 kārtām 66 punktus iekrājuši "Fribourg-Gotteron" hokejisti, bet par četriem punktiem atpaliek "Flyers" un "Ambri-Piotta". Savukārt "Jona Lakers" iekrājusi tikai 46 punktus un gaida savus pretiniekus nākamajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!