Foto: Lugano HC

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien izcīnīja kārtējo panākumu, palīdzot "Lugano" komandai turpināt uzvaru sēriju, bet uzbrucējs Ronalds Ķēniņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli, abām latviešu komandām gūstot panākumus Šveices augstākās līgas (NLA) spēlēs.

"Lugano" mājās ar 4:3 (1:2, 1:1, 2:0) uzvarēja "Davos" komandu, tiekot pie sestās uzvaras pēc kārtas.

Piecos no šiem sešiem mačiem Lugāno komandas vārtus sargājis Merzļikins, kurš šoreiz atvairīja 31 no 34 pretinieku metieniem. "Lugano" šajā mačā trīs reizes bija iedzinējos, bet uzvaras vārtus iemeta 54. minūtē skaitliskajā mazākumā.

Šosezon Merzļikins piedalījies 11 mačos, vidēji ielaižot 2,18 ripas un atvairot 93,44% metienu, abos rādītājos esot otrs labākais līgā.

Tikmēr citā mačā Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" mājās ar 7:3 (4:1, 1:1, 2:1) sagrāva "Zug" komandu.

Ķēniņš septītajā minūtē asistēja Romanam Vikam, kurš tobrīd panāca 2:1.

Latvijas hokejists šajā mačā spēlēja 14 minūtes un 11 sekundes, trīs reizes meta pa vārtiem un uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, nopelnot neitrālu lietderības rādītāju.

Šosezon Ķēniņš Šveices čempionātā 14 mačos ir guvis vienus vārtus un trīs reizes asistējis partneriem.

Jau vēstīts, ka "Lions" šonedēļ nodrošināja vietu hokeja Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

Savukārt vēl vienā spēlē Ivara Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers" mājās ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) zaudēja "Bern" komandai.

Punnenovs atvairīja 11 no 13 metieniem, taču "Tigers" pārtrūka divu uzvaru sērija.

Latvijas vārtsargs devās laukumā arī svētdien, kad "Tigers" viesos ar 3:4 (1:2, 0:2, 2:0) zaudēja "Davos" komandai.

Spēli Punnenovs sāka uz rezervistu soliņa, taču pēc tam, kad viņa komandas biedrs Damjano Čjačio otrā perioda sākumā ielaida trešo ripu, latvietis tika sūtīts laukumā.

Punnenovs 38 nospēlētās minūtēs atvairīja 22 no 23 metieniem, taču ar to bija par maz, lai "Tigers" komanda tiktu pie uzvaras.

Šveices čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 29 punktiem 12 mačos ir "Bern", bet tikpat punkti, taču 13 spēlēs ir "Lugano" rēķinā.

"Lions" ar 24 punktiem 14 spēlēs ir ceturtā, bet "Tigers" vienība ar 11 punktiem atrodama priekšpēdējā pozīcijā 12 komandu konkurencē.ē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!