Foto: F64

Ar mainīgām sekmēm Šveices augstākās līgas (NLA) regulārā čempionāta spēles sestdien aizvadīja latviešu hokeja vārtsargi Elvis Merzļikins un Ivars Punnenovs.

Merzļikins aizvadīja savu pirmo šīs sezonas maču "Lugano" komandas vārtos, palīdzot vienībai viesos ar 4:3 (1:2, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēt Ženēvas "Servette".

Latvietis spēles gaitā tika galā ar 29 no 32 pretinieku metieniem, kā arī nopelnīja divas noraidījuma minūtes. Pēcspēles metienu sērijā viņš atvairīja četrus no pieciem raidījumiem.

Savukārt Punnenovs Rapersvīles "Jona Lakers" komandas vārtos aizvadīja savu šīs sezonas otro maču, taču neglāba klubu no zaudējuma savā laukumā pret "EV Zug" ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1).

Latvietis tika galā ar 21 no 24 metieniem pa vārtiem.

Abi vārtsargi savu komandu spēlēm bija pieteikti arī piektdien, taču palika uz rezervistu soliņa.

"Lugano" ar pieciem punktiem divos mačos pašlaik kopvērtējumā ieņem otro vietu, bet "Jona Lakers" trīs spēlēs cīnās bez punktiem un noslēdz kopvērtējuma tabulu 12.pozīcijā.

Pagājušajā sezonā "ZSC Lions" komandas rindās par divkārtēju valsts čempionu kļuva latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. Pagājušā gada vasarā viņš noslēdza divu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks", bet nākamajā sezonā par vietu līgā spēkosies Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmkluba Jūtikas "Comets" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!