Foto: AP/Scanpix/LETA
Zaudējumu Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) mačā piektdien piedzīvoja Latvijas izlases pirmā vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano".

Pagājušās sezonas Šveices vicečempione "Lugano" izbraukumā ar 2:3 (2:0, 0:2, 0:1) piekāpās kopvērtējuma līderei "Biel-Bienne".

Merzļikins šajā spēlē atvairīja 31 no 34 metieniem, bet cīņas gaitā Lugāno komandas hokejisti pamanījās izlaist 2:0 vadību. Šosezon Latvijas vārtsargs deviņās spēlēs vidēji ielaidis 2,58 ripas un atvairījis 92,46% metienu.

Citā mačā uzvaru guvusi latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne", kas savā laukumā ar 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) pārspēja "Fribourg-Gotteron" komandu.

Ķēniņš šajā mačā laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 59 sekundēs metienus pa vārtiem neveica, bet uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās. Latvietis nopelnīja arī pozitīvu lietderības koeficentu +1.

Citā spēlē traumas dēļ ārpus pieteikuma palika vārtsargs Ivars Punnenovs, kura pārstāvētā Langnau "Tigers" izbraukumā ar 1:4 (1:3, 0:0, 0:1) piekāpās "Zug" hokejistiem.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 27 punktiem 12 spēlēs ieņem "Biel-Bienne", bet septītā ar 18 punktiem 11 mačos ir "Tigers". Tikmēr "Lausanne" ar 13 punktiem 12 cīņās ir devītā, kamēr uzreiz aiz tās ar 12 punktiem desmit spēlēs ir "Lugano".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!