Foto: Mārtiņš Aiše

Teicamu sniegumu Šveices čempionāta ceturtdaļfināla trešajā spēlē ceturtdien demonstrēja latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, tomēr tas neglāba "Lugano" komandu no zaudējuma.

Merzļikins atvairīja 46 no 50 pretinieku metieniem, bet "Lugano" savās mājās pagarinājumā ar 3:4 (3:1, 0:0, 0:2, 0:1) zaudēja "Fribourg-Gotteron" vienībai. Sērijā līdz četrām uzvarām "Lugano" gan saglabā vadību ar 2-1.

Spēles gaitā "Lugano" bija vadībā ar 2:0 un 3:1, tomēr divu vārtu pārsvaru nenosargāja. "Fribourg-Gotteron" izlīdzinājumu panāca pēdējā trešdaļā, kad guva divus vārtus. Pagarinājuma 16. minūtē pēc ieiešanas zonā spēcīgs un precīzs metiens padevās Motetam Kilianam, atnesot "Fribourg-Gotteron" komandai uzvaru.

Citā Šveices čempionāta ceturtdaļfināla duelī ar rezultatīvu piespēli izcēlās Ronalds Ķēniņš, palīdzot "ZSC Lions" ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) pieveikt "EV Zug". Šajā sērijā "ZSC Lions" izvirzījušies vadībā ar 2-1.

Pirmā perioda vidū ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Fredrikam Petersonam panākt 2:0. Visā spēlē latviešu uzbrucējs laukumā bija 18:45 minūtes, divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1".

Šveices čempionāta ceturtdaļfināla sēriju ceturtās spēles notiks 17. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!