Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda otrdien Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) mačā ar rezultātu 6:1 (0:0, 4:0, 2:1) droši pārspēja "Lugano" vienību, kuras vārtus sargāja Elvis Merzļikins.

Aizvadītajā duelī Merzļikins atvairīja 37 no 43 pretinieku raidījumiem. Četras no sešām reizēm viņš kapitulēja otrajā trešdaļā, kad kopā pa latvieša vārtiem tika izdarīti 24 metieni jeb vairāk nekā "Lugano" traucēja "Lions" vārtsargu 60 minūšu laikā.

Ķēniņš nav spēlējis kopš 10.decembra un arī šoreiz palika ārpus "Lions" pieteikuma.

Lugāno komanda piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas un sesto pēdējos septiņos mačos, tomēr kopvērtējumā tāpat joprojām atrodas otrajā pozīcijā.

Citā spēlē latviešu vārtsargs Ivars Punnenovs atvairīja 24 no 27 metieniem, bet viņa pārstāvētā Langnau "Tigers" komanda izbraukumā ar 1:4 (0:1, 0:2, 1:1) piekāpās Ženēvas "Servette".

Šajā spēlē "Tigers" piederēja ievērojams pārsvars metienu ziņā (46:28), tomēr tas neglāba no neveiksmes.

Šveices čempionāta kopvērtējumā pārliecinošu līderpozīciju ar 77 punktiem 35 spēlēs ieņem valsts čempione "Bern", kurai ar 62 punktiem seko "Davos", pa 59 punktiem ir "Lugano", "Biel-Bienne" un "Zug" rēķinā, bet "Lions" ar 57 punktiem ir septītā.

Tikmēr "Tigers" ar 46 punktiem ieņem devīto vietu 12 komandu vidū, par trim punktiem atpaliekot no pirmā astotnieka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!