Foto: F64
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien ielaida sešus vārtus Šveices augstākās līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā.

Merzļikina pārstāvētā "Lugano" sestdien izbraukumā ar 5:6 (2:4, 3:1, 0:1) piekāpās "Zug" hokejistiem.

Latvijas vārtsargs šajā duelī atvairīja 28 no 34 metieniem, kamēr "Lugano" hokejisti pa pretinieku vārtiem veica tikai 21 raidījumu.

Zaudējumu cieta arī cita Latvijas vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers", kas izbraukumā ar 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) piekāpās "Bern" vienībai.

Punnenovs atvairīja 26 no 28 metieniem, noslēdzošo ripu mājiniekiem jau iemetot tukšos vārtos. Savukārt dienu iepriekš "Tigers" rindās debiju piedzīvojušais 19 gadus vecais uzbrucējs Rihards Melnalksnis bija pieteikts šai spēlei, bet laukumā nedevās.

Citā sestdienas mačā zaudējumu piedzīvoja arī latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne", kas savu skatītāju priekšā ar 1:4 (1:0, 0:1, 0:3) atzina "Biel-Bienne" pārākumu.

Ķēniņš laukumā pavadīja 23 minūtes un 35 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks komandā, un pa šo laiku veica divus metienus pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā pēc divām kārtām pa maksimāli iespējamiem sešiem punktiem ir "Zug" un "Biel-Bienne" kontā, kamēr "Lugano", "Tigers" un "Lausanne" ieguvušas pa trim punktiem, kas ļauj atrasties tabulas viducī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!