Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien izcīnīja "sauso" uzvaru Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas spēlē un palīdzēja Šveices klubam "Lugano" sasniegt izslēgšanas turnīru.

Merzļikina pārstāvētā Šveices vicečempione "Lugano" H grupas noslēdzošajā mačā viesos ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja pagājušās sezonas IIHF Čempionu līgas uzvarētāju Jiveskiles JYP no Somijas, kas dalību turnīrā nu ir noslēgusi.

"Lugano" noslēdzošās divas apakšgrupu turnīra kārtas aizvadīja pret JYP hokejistiem un abās izcīnīja "sausās" uzvaras, vārtus sargājot tieši Merzļikinam.

Otrdienas mačā Latvijas izlases pirmais numurs atvairīja visus 33 metienus, kamēr vienīgos vārtus šī mača 56. minūtē iemeta Maksims Lapjērs.

H grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 15 punktiem piecās spēlēs jau nodrošinājusi Plzeņas "Škoda" no Čehijas, kamēr otrā ar deviņiem punktiem sešās spēlēs bija "Lugano". Sešus punktus ieguva JYP, tāpēc šajā sezonā turnīram būs jauna uzvarētāja, bet ceturtā ar trim punktiem ir Slovākijas vienība Banskas Bistricas "05 iClinic".

Savukārt ar smagu zaudējumu IIHF Čempionu līgas sezonu noslēgusi uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Čehijas vienība Tršinecas "Ocelārži", kas viesos ar 2:6 (0:2, 2:2, 0:2) piekāpās Stūrhamāras "Hamar" no Norvēģijas.

Galviņš šajā mačā laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 34 sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Bukarts šajā spēlē nepiedalījās.

E grupas kopvērtējumā ar 15 punktiem sešās spēlēs uzvarēja Tamperes "Tappara" vienība no Somijas, kamēr deviņus punktus ieguva "Hamar", bet astoņus - Stokholmas "Djurgarden" no Zviedrijas. Savukārt "Ocelārži" ieguva trīs punktus un palika pēdējā grupā.

IIHF Čempionu līgas pirmajā sezonā pirms trim gadiem uzvarēja Zviedrijas komanda "Lulea", pēc tam nākamajos divos turnīros triumfēja zviedru klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", bet šogad trofeju ieguva Jiveskiles JYP no Somijas.

Grupu kārtā 32 klubi ir salozēti astoņās apakšgrupās, bet pēc tam katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs astotdaļfinālu. Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos nosaka divu maču summā, bet finālā tiek aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Aizvadītās sezonas finālā somu vienība Jiveskiles JYP ar rezultātu 2:0 apspēlēja Vekšes "Lakers" no Zviedrijas.

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!