Foto: F64

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins nākamo piecu gadu laikā vēlas nokļūt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), intervijā raidījumam "Sporta Studija" sacīja pats hokejists.

Atgādinām, ka Merzļikinu aizvadītajā NHL draftā ar 76.kārtas numuru izvēlējās Kolumbusas "Blue Jackets" vienība. Latviešu vārtsargs vasarā piedalījās "Blue Jackets" attīstības nometnē, kur izcēlās ar labu sniegumu.

"Blue Jackets" nometnē Merzļikins nav spējis noticēt tam, ka tur nokļuvis. "Ieejot tajā lielajā ģērbtuvē es neticēju, ka esmu šeit nokļuvis. Likās, ka tā būs parasta vasaras nometne, bet es tur staigāju kā tūrists. Viss, ko redzēju, man patika. Iegāju ģērbtuvē, tur redzu [Sergeju] Bobrovski, tas viss likās kā sapnis. Bija lepnums par sevi, bet esmu to pelnījis, jo esmu strādājis ļoti smagi," "Sporta Studijai" stāstīja Merzļikins.

Viņš pats apzinās, ka vēl nav gatavs NHL līmenim, un strādās, lai turpmāko gadu laikā būtu pietiekami meistarīgs hokeja mekai: "Es vēl esmu par jaunu. Esmu kā puķe, kas tagad tikai sāk augt. Es uzņemu jaunu informāciju un mācos jaunas lietas. Klubs mani NHL redz trīs gadu laikā, es sevi - piecu gadu laikā. Tad es būšu ar labu līgumu, lielu māju un labi dzīvi," izteicās Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!