Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā "Lugano" vienība piektdien izcīnīja uzvaru Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārā čempionāta pirmspēdējās kārtas spēlē.

"Lugano" mājās ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Zug" vienības hokejistus.

Merzļikins atvairīja 27 no 29 metieniem, bet uzvaru mājiniekiem nodrošināja Frēdriks Petešons, kurš guva vārtus pagarinājuma otrajā minūtē.

Latvijas vārtsargs šosezon ir aizvadījis 46 mačus, vidēji spēlē ielaižot 2,76 vārtus un atvairot 92,23% pretinieku metienu, kas ir trešais labākais rādītājs visā līgā.

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja vēl viena Latvijas vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā "SCL Tigers", kas viesos ar 3:5 (0:2, 2:1, 1:2) zaudēja Klotenes "Flyers" komandai.

Punnenovs šajā spēlē atvairīja 34 no 38 pretinieku metieniem.

Viņš šosezon ir piedalījies 22 spēlēs, vidēji mačā ielaižot 3,11 ripas un atvairot 90,84% pretinieku metienus.

NLA līderei Cīrihes "ZSC Lions" ir 98 punkti 49 spēlēs. "Lugano" vienība ar 80 punktiem saglabā piekto pozīciju un jau garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā, bet "SCL Tigers" ar 57 punktiem joprojām atrodas priekšpēdējā, 11.vietā.

Šveices čempionāta pamatturnīrs noslēgsies sestdien, bet pēc tam astoņas labākās komandas piedalīsies izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!