Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vadība tuvākajā laikā oficiāli paziņos par izmaiņām līgā spēlējošo hokejistu vecuma ierobežojumos, atļaujot sacensībās startēt tikai spēlētājiem līdz 20 gadu vecumam.

Iepriekš ar šādu iniciatīvu klajā nāca Kontinentālās hokeja līgas (KHL) viceprezidents Vladimirs Šalajevs, bet tagad to netieši apstiprinājis arī Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) direktors Germans Skoropupovs.

"Mums vēl jāsagaida oficiāls MHL paziņojums, taču jau tagad ir zināms, ka ar nākamo sezonu līgas vecuma ierobežojumi pazemināsies no 21 līdz 20 gadiem. Tas nozīmē, ka 1992.gadā dzimušie hokejisti MHL nevarēs spēlēt," Skoropupova teikto citē Krievijas mediji.

Šāds izkārtojums tieši skars arī MHL A grupā spēlējošo Latvijas klubu "Rīga", kas nozīmē, ka šajā čempionātā tā rindās vairs nevarēs spēlēt vārtsargs Kristers Gudļevskis, aizsargs Artūrs Salija un uzbrucējs Dāvis Straupe.

VHL nākamajā sezonā ļaus klubiem dalībai čempionātā iepriekšējo 25 spēlētāju vietā pieteikt 27, kas ļaus pa diviem no 1992.gadā spēlējošajiem hokejistiem tikt pie iespējas spēlēt kādā no šīs līgas klubiem.

Kā ziņots, jau ceturto sezonu pēc kārtas MHL A divīzijā spēlēs Latvijas komanda "Rīga", kurā pagājušajā sezonā bija 33 vienības. Jau pērn bez Krievijas komandām A divīzijā spēlēja arī vienības no Latvijas, Ungārijas, Čehijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Nākamajā sezonā MHL debitēs septiņi jauni klubi, kuru vidū būs arī Austrijas vienība Zalcburgas "Red Bull". MHL gan publiski nenosauc, kuras no šīm komandām nākamajā sezonā spēlēs A, bet kuras B divīzijā.

Savukārt MHL B divīzijā pagājušajā sezonā bija trīs Latvijas komandas, bet gaidāmajā nebūs vairāk par vienu - sacensībās vairs nepiedalīsies "Juniors" un "Liepājas metalurgs", bet joprojām cer startēt "Prizma"/"Rīga" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!