Foto: AP/Scanpix

Astoņdesmit divu gadu vecumā piektdien aizsaulē devies viens no visu laiku ievērojamākajiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) treneriem Els Ārbors, kurš pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados aizveda Ņujorkas "Islanders" komandu līdz četriem Stenlija kausiem četros gados.

Ārbors vairāk nekā 19 sezonu laikā "Islanders" komandu vadīja tieši 1500 regulārās sezonas spēlēs. Viņš amatā stājās 1973./74. gada sezonas ievadā un karjeru noslēdza 1994.gadā. Tomēr 2007.gadā Ārbors 75 gadu vecumā uz vienu spēli atgriezās "Islanders" vadībā, palīdzot ar 3:2 apspēlēt Pitsburgas "Penguins" vienību.

Tāpat Ārbors uzvarēja 119 Stenlija kausa spēlēs, kas ir NHL rekords trenerim viena kluba vadībā. "Islanders" spēja iegūt Stenlija kausu 1980., 1981., 1982. un 1983.gadā.

Tāpat Ārbors trīs sezonas trenēja Sentluisas "Blues" vienību un NHL visu laiku titulētāko treneru sarakstā viņš atpaliek vienīgi no Skotija Boumena.

Ārbors arī trīs reizes ieguva Stenlija kausu kā hokejists, vienreiz to paveicot ar Čikāgas "Blackhawks", bet divas reizes ar Toronto "Maple Leafs" vienību. 1996.gadā viņš tika uzņemts hokeja Slavas zālē.

Ārbora nāves iemesli netika izziņoti, tomēr viņš ārstējās no Pārkinsona slimības un veselā saprāta zuduma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!