Foto: LETA

Čempione "Mogo" savā pirmajā Latvijas hokeja virslīgas spēlē pēc atgriešanās no Kontinentālā kausa sestdien tikai pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pārspēja vienu no turnīra vājākajām vienībām "Rīga".

Šajā mačā rezultātu otrās trešdaļas beigās atklāja "Rīgas" spēlētājs Reinis Mārtiņš Lejnieks, bet trešās trešdaļas sākuma daļā izlīdzinājumu panāca Aldis Popens. Turpinājumā vārti vairs netika gūti, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos, kur čempioni bija pārāki ar 2:1, uzvaru nesošo ripu iemetot Mikam Lipsbergam.

Līdz ar to "Rīgas" komanda guva punktus vien trešo reizi šosezon.

Kā zināms, pagājušajā nedēļas nogalē "Mogo" Itālijā piedalījās Kontinentālās kausa izcīņas trešās kārtas turnīrā, ciešot trīs zaudējumus.

Sestdien tiek aizvadīti divi mači starp pirmā piecinieka vienībām - "Zemgale"/LLU uzņem "Kurbadu", bet "Liepāja" savā laukumā spēkosies ar "Prizmu".

Latvijas virslīgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 28 punktiem 13 spēlēs atguvusi "Mogo" komanda, kurai punktu zaudē 12 spēles aizvadījusī "Liepāja".

Trešajā vietā ar 23 punktiem ir "Prizma", no tās par diviem punktiem atpaliek Ogres "Kurbads", kamēr "Zemgale"/LLU ar 19 punktiem atrodama piektajā pozīcijā.

Savukārt pie pieciem punktiem 15 dueļos tikusi "Rīga", kamēr trīs punktus guvusi "Rīga 99"/"Tukums".

Kā zināms, pagājušajā mēnesī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukums" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tiek tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!