Foto: F64

Pie uzvarām otrajās Latvijas hokeja čempionāta pusfināla cīņās sestdien tika "Mogo" un "Kurbads" komandas, tādā veidā sērijās līdz trim uzvarām panākot izlīdzinājumus 1-1.

Regulārā čempionāta uzvarētāja "Mogo" ar 7:3 (3:0, 1:3, 3:0) pārspēja "Zemgale"/LLU vienību.

Pirmajā spēles trešdaļā precīzi bija tikai "Mogo" hokejisti, izceļoties Elvisam Želubovskim, Aleksandran Baburinam un Jānim Zakam. Otrajā mača periodā "Zemgale"/LLU spēlētājs Viktors Jasjonis vienus vārtus atguva un panāca 1:3, bet triju vārtu pārsvaru "Mogo" labā atjaunoja Jānis Brakšs. Pēc minūtes precīzs bija zemgaliešu spēlētājs Raivis Kurņigins, kurš panāca 2:4, bet septiņas minūtes pirms perioda beigām Artūrs Batraks "Mogo" pārsvaru sadeldēja līdz vieniem vārtiem (3:4).

Trešajā periodā atkal pārāki bija "Mogo" hokejisti, kuri guva trīs bezatbildes vārtus, kad otrreiz precīzs bija Želubovskis, bet pa vieniem vārtiem guva Vladimirs Mamonovs un Rūdolfs Prūsis. "Zemgale"/LLU šajā trešdaļā vārtus nespēja gūt un "Mogo" svinēja uzvaru ar 7:3.

"Mogo" rindās divus vārtus guva Želubovskis, bet ar četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās vienības spēlējošais treneris Oļegs Sorokins.

Savukārt "Zemgale"/LLU rindās ar gūtiem vārtiem un piespēli izcēlās Raivis Kurņigins un Viktors Jasjonis.

Pirmajā spēlē par nelielu pārsteigumu piektdien parūpējās "Zemgale"/LLU, uzvarot ar 1:0.

Nākamā komandu tikšanās notiks otrdien, 24.martā, Jelgavas ledus hallē.

Tikmēr "Kurbads" sestdien ar 4:1 (0:0, 0:1, 4:0) pārspēja "Liepājas" vienību.

Pirmajā periodā vārti netika gūti, bet otrā perioda ceturtajā minūtē vairākumā liepājniekus vadībā izvirzīja Dmitrijs Korņilovs.

Jau trešās trešdaļas 40.sekundē izlīdzinājumu panāca "Kurbada" spēlētājs Gatis Gricinskis. Kad trešajā periodā bija aizvadītas sešas minūtes precīzs bija Jānis Straupe, kurš "Kurbadu" izvirzīja vadībā ar 2:1 Pēc divām minūtēm pārsvaru palielināja Aleksandrs Macijevskis, bet astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Artjoms Ogorodņikovs panāca jau 4:1 "Kurbads" vienības labā.

Pa gūtiem vārtiem un rezultatīvai piespēlei šajā mačā bija trim "Kurbada" spēlētājiem - Macijevskim, Ogorodņikovam un Straupem.

Pirmajā spēlē "Liepāja" pēcspēles metienos izcīnīja uzvaru ar 2:1. Līdz ar to arī šajā sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Trešā sērijas spēle otrdien risināsies Ogrē.

Kā ziņots, regulārajā sezonā septiņas komandas sacentās piecos apļos. Regulārās sezonas uzvarētāji "Mogo" automātiski nodrošināja sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tikās komandas, kas ierindojās no otrās līdz septītajai vietai.

Pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, bija par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai, kas šogad apstājās jau ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!