Pie ļoti graujošām uzvarām Latvijas hokeja virslīgas mačos sestdien tika "Mogo", Ogres "Kurbads" un "Liepāja" komandas.

Virslīgas līdere "Mogo" sestdien savā laukumā ar 9:1 (4:1, 1:0, 4:0) pieveica "Rīga" vienību.

"Mogo" rezultātu atklāja jau 31.sekundē, kad rezultatīvs bija Rustms Begovs, bet piektajā minūtē Juliāns Misjus pamanījās panākt izlīdzinājumu. Turpinājums viesiem gan nebija tik veiksmīgs, jo tika ielaisti astoņi bezatbildes vārti.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem izcēlās Elviss Želubovskis un Raimonds Vilkoits, savukārt Begovam vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

"Kurbads" sestdien izbraukumā ar 10:1 (2:1, 3:0, 5:0) pārspēja "Pārdaugava" vienību.

Lai gan pirmajās minūtēs "Kurbads" pēc Edgara Branča un Toma Bluka precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, astotajā minūtē "Pārdaugavas" hokejists Niks Sandis Voiceščuks samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Tiesa, tā bija pēdējā mājinieku iemestā ripa šajā mačā, jo dueļa turpinājumā "Kurbads" iemeta astoņus bezatbildes vārtus.

"Kurbads" sastāvā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Mārtiņš Gipters, kamēr Blukam vieni vārti un divas piespēles.

Savukārt valsts čempioni "Liepāja" sestdien savā laukumā ar 7:2 (2:1, 2:0, 3:1) pieveica "Prizma" hokejistus.

Arī šajā mačā cīņas sākums bija gana līdzvērtīgs. Spēles rezultātu atklāja "Liepāja" hokejists Artūrs Logunovs, tomēr 17.minūtē Vladislavs Koniševs mazākumā pamanījās panākt neizšķirtu. Sešas sekundes līdz pirmās trešdaļas beigām Valters Freijs gan atjaunoja vadību mājiniekiem, bet turpinājumā liepājnieki guva vēl trīs vārtus un panāca 5:1, tādējādi izšķirot cīņas likteni.

"Liepājas" sastāvā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Egils Kalns un Ričards Kondrāts.

Kopvērtējumā līdere ar 58 punktiem 24 spēlēs ir "Mogo", bet 55 punkti 26 mačos ir "Zemgale"/LLU hokejistiem.

Tikmēr "Kurbads" ar 49 punktiem 24 cīņās ir trešajā pozīcijā, bet valsts čempionei "Liepājai" ir 36 punkti 23 spēlēs. Tālāk piektajā vietā ar 30 punktiem 23 mačos ir "Rīga", pie 26 punktiem 25 spēlēs tikusi "Prizma", bet "Pārdaugava" 25 cīņās iekrājusi vienu punktu.

Šosezon turnīrā startē septiņas komandas, kas aizvada piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Pateicoties "Optibet" atbalstam, šogad atkal norisinās Latvijas kausa izcīņa hokejā, kā arī tika aizvadīta Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā "trīs pret trīs".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!