Foto: F64
Latviešu hokeja vārtsargs Ervīns Muštukovs uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar Lielbritānijas Hokeja līgas (EIHL) komandu Šefīldas "Steelers", paziņojis klubs.

Muštukovs "Steelers" komandu pārstāvēja 2010./2011. gada sezonā, pirms šīs sezonas atgriežoties Šefīldas vienībā. Aizvadītajā sezonā latviešu vārtsargs piedalījās 51 no 52 "Steelers" spēlēm, vidēji atvairot 91,3% metienu, kas bija labākais rādītājs līgā.

"Viņš ir augstas klases vārtsargs un viņš ir uzvarētājs," klubs citē komandas galveno treneri Polu Tompsonu.

"Kad parakstījām līgumu ar viņu, prasījām, lai viņš mums sarūpē uzvaras, ko arī Ervīns darīja. Viņš koncentrējas saviem uzdevumiem, ir nosvērts un nepiekāpīgs. Viņš aptur ripas vairāk, nekā to dara citi vārtsargi," uzsver Tompsons.

Tāpat komandas galvenais treneris atzīmē 33 gadus vecā latviešu vārtsarga lomu ģērbtuvē. "Hokejisti viņu ciena. Izslēgšanas turnīrā viņš aizvadīja lieliskas spēles, ko no viņa gaidīju. Vārtsargs ir atslēgas pozīcija jebkurai komandai, un ir svarīgi, ka esam jau šobrīd atrisinājuši šo jautājumu. Muštukovs šosezon ir ļoti daudz spēlējis. Ceru, ka viņš dosies mājās un atpūtīsies, jo arī nākamajā sezonā viņam daudz priekšā," skaidro Tompsons.

"Steelers" šosezon triumfēja EIHL izslēgšanas turnīrā, nopelnot ceļazīmi uz nākamās sezonas Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa turnīru.

Savukārt regulārajā čempionātā "Steelers" bija trešajā vietā, bet izslēgšanas turnīrā šis klubs triumfējis arī 2004., 2008., 2009. un 2015 .gadā. Savukārt par Lielbritānijas čempionu tam izdevies kļūt 2004., 2009., 2011., 2015. un 2016. gadā.

Muštukovs šajā sezonā spēlēja IIHF Čempionu līgā, bet "Steelers" nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru.

Savas karjeras laikā Muštukovs spēlējis ne tikai Latvijas un Lielbritānijas komandās, bet arī Ziemeļamerikā, Dānijā un Zviedrijā, turklāt savulaik paguva divus mačus aizvadīt arī Kontinentālās hokeja līgas Latvijas komandā Rīgas "Dinamo".

Muštukovs pārstāvējis Latvijas izlasi, pirms diviem gadiem debitējot arī pasaules meistarsacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!