Foto: Arhīva foto

84 gadu vecumā mūžībā aizgājis leģendārais Nacionālās Hokeja līgas (NHL) aizsargs, pieckārtējais Stenlija kausa ieguvējs Marsels Pronovosts, vēsta līgas mājas lapa.

Savā 21 gadu ilgajā NHL karjerā Pronovosts piedalījies 1206 spēlēs, pārstāvot Detroitas "Red Wings" un Toronto "Maple Leafs" komandas.

Savu pirmo Stenlija kausu hokejists ieguva 1950.gadā, nepiedalījies nevienā NHL regulārā čempionāta spēlē. "Red Wings" zemākā līgā spēlējošo Pronovostu uz meistarkomandu izsauca tieši uz izslēgšanas spēlēm, lai tas aizstātu uz uzbrucēja pozīciju pārcelto Redu Kelliju, kuram bija jāspēlē traumu guvušā Gordija Hova vietā. Deviņās "play-off" spēlēs Pronovosts izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, un "Red Wings" ieguva Stenlija kausu, finālsērijā pārspējot Ņujorkas "Rangers".

Neskatoties uz salīdzinoši zemo rezultativitāti spēlēs, viņš četras reizes tika iebalsots NHL Zvaigžņu spēles izlasē.

Pievienojies "Maple Leafs", Pronovosts ieguva vēl divus Stenlija kausus arī ar šo klubu 1965. un 1967. gadā.

1971.gadā Pronovosts atvadījās no aktīvā sporta un pievērsās trenera darbam, bet mūža nogalē strādāja par skautu. Strādājot Ņūdžersijas "Devils" kā skauts, viņš kā kluba pārstāvis ieguva vēl trīs Stenlija kausus 1995., 2000. un 2003. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!