Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien publicēts Nacionālās hokeja līgas (NHL) nākamās sezonas spēļu kalendārs, tāpat kļuva skaidrs, ka jaunajā sezonā sešas spēles tiks aizvadītas zem klajas debess, vēsta līgas oficiālā mājaslapa internetā.

Jaunā NHL sezona sāksies 1.okrobrī, kad savā starpā tiksies divas Kanādas komandas Monreālas "Canadiens" un Toronto "Maple Leafs", bet vēl tajā pašā dienā savstarpējo dueli aizvadīs pašreizējie Stenlija kausa ieguvēji Čikāgas "Blackhawks" un Vašingtonas "Capitals", kā arī Edmontonas "Oilers" un Vinipegas "Jets".

Kā ierasts, katra vienība regulārajā čempionātā, kas noslēgsies 13.aprīlī, aizvadīs 82 spēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņa sāksies 16.aprīlī.

Nākamajā sezonā abās konferencēs būs četras divīzijas - Austrumos Metropoles un Atlantijas divīzijas, bet Rietumos Klusā okeāna un Centrālā. Austrumu konferencē katrā divīzijā iekļautas astoņas komandas, bet Rietumu - deviņas.

Austrumu konferences vienības ar komandām no savas divīzijas cīnīsies 30 reizes (pa piecām spēlēm ar divām komandām; pa četriem mačiem ar piecām vienībām), bet Rietumu - 29 (pa piecām cīņām ar piecām komandām; četras spēles ar vienu klubu). Tikmēr austrumos ar savas konferences komandām būs jāspēkojas 24 reizes (pa trim mačiem ar astoņām vienībām), bet no rietumu - 28 (divas spēles ar katru komandu).

Savukārt rietumos ar komandām no savas konferences vajadzēs spēkoties 21 spēlē (trīs reizes ar katru no septiņām vienībām), bet pretējās konferences - 32 mačos (divreiz ar katru komandu).

Izslēgšanas spēlēs kvalificēsies trīs labākās komandas no katras divīzijas, bet atlikušās vietas Stenlija kausa izcīņā ieņems vienības ar vislielāko punktu skaitu.

Kopumā čempionātā paredzēti 1230 mači, no kuriem seši tiks aizvadīti zem klajas debess. Tradicionālajā "Winter Classic" spēlē 1.janvārī Mičiganas štata universitātes stadionā, kas atrodas ASV pilsētā Enārborā, tiksies Detroitas "Red Wings" un "Maple Leafs" komandas.

Bez šīs spēles zem klajas debess plānots rīkot arī 25.janvāra spēli Losandželosā starp vietējo "Kings" un Anaheimas "Ducks" un divas cīņas Ņujorkā, kad 26.janvārī "Rangers" tiksies ar Ņūdžersijas "Devils", bet 29.janvārī "Rangers" un "Islanders" aizvadīs pilsētas derbiju.

Tāpat ārā apstākļos plānots rīkot 1.marta spēli Čikāgā starp vietējo "Blackhawks" un Pitsburgas "Penguins", kā arī 2.marta maču Vankūverā, kurā "Canucks" uzņems Otavas "Senators" hokejistus.

Šāda iecere plānota realizēt ar mērķi pēc iespējas ātrāk atgūt zaudējumus, kādus līga piedzīvoja šīs sezonas lokauta dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!