Foto: AFP/Scanpix

Nākamsezon par vairākiem miljoniem dolāru tiks palielināti Nacionālās hokeja līgas (NHL) algu griesti, kas ļaus klubiem brīvāk rīkoties spēlētāju tirgū, ziņo līga.

Iecerēts, ka 2014./2015.gada sezonā algu griesti būs 71 miljons dolāru (36,4 miljoni latu), bet šajā sezonā tie ir 64,3 miljoni dolāru (32,9 miljoni latu).

Tiesa, NHL komisārs Gerijs Betmens izteicies, ka 71 miljons ir provizorisks skaitlis un tas varētu mainīties.

Tikmēr minimālie algu griesti nākamsezon būs aptuveni 52 miljoni dolāru (26,6 miljoni latu).

Viens no iemesliem, kāpēc pasaules spēcīgākajā hokeja līgā tiks paaugstināti algu griesti, ir nesen noslēgtais līgums ar mediju kompāniju "Rogers Communications" par raidtiesību pārdošanu, kas NHL maciņā ļaus ieripot 5,2 miljardiem Kanādas dolāru (2,5 miljardiem latu).

Vienošanās noslēgta uz turpmākajiem 12 gadiem, bet "Rogers Communications" tādējādi ieguvusi tiesības pārraidīt visu NHL saturu Kanādas teritorijā jebkādā valodā.

Pārsteigumu par algu griestu pieaugumu neizrādīja NHL klubu ģenerālmenedžeri, tostarp Deivids Poils no Nešvilas "Predators".

"Zinām, ka turpmāko gadu laikā līgā valdīs finansiālā stabilitāte, un tas ļauj gan NHL vadībai, gan tās Spēlētāju asociācijai (NHLPA) padarīt šo spēli spēcīgāku nekā jebkad iepriekš. Finansiālo iespēju palielināšanās ļaus komandām attīstīt biznesu vairākos virzienos," izteicies Poils.

Tikmēr Pitsburgas "Penguins" ģenerālmenedžeris Rejs Šero izteicies, ka finansiālo iespēju palielināšanās ir svarīga, lai klubs savā sastāvā spētu noturēt līderus Sidniju Krosbiju un Jevgēņiju Malkinu, kuriem drīzumā beigsies līgumi.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!