Foto: F64

Pirmajā neoficiālajā Latvijas hokeja izlases treniņā pirms gaidāmā pasaules čempionāta pirmdien no valstsvienības potenciālajiem pamatsastāva spēlētājiem piedalījās vārtsargi Edgars Masaļskis un Ervīns Muštukovs, novēroja aģentūra LETA.

Tiem Latvijas izlases potenciālajiem kandidātiem, kuriem sezona jau ir beigusies un kuri pašlaik atrodas Latvijā, šīs nedēļas garumā ir iespēja piedalīties neoficiālos treniņos kopā ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" spēlētājiem, kuri pēc sezonas beigām "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos uztur sportisko formu.

Pirmdienas treniņā piedalījās 16 laukuma spēlētāji un divi vārtsargi. Starp laukuma spēlētājiem bija "Dinamo" komandas hokejisti un vairāki pieaicinātie tālākie komandas un izlases rezervisti.

Laukuma spēlētāju vidū treniņā piedalījās "Dinamo" sistēmas potenciālie izlases kandidāti Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Māris Bičevskis, Andris Džeriņš, Juris Upītis, Gints Meija, Artūrs Kuzmenkovs un Roberts Bukarts.

Tāpat treniņā uz ledus bija lielu šīs sezonas daļu smagas ceļgala traumas dēļ izlaidušais aizsargs Oskars Cibuļskis, kā arī Soču olimpisko spēļu laikā dopinga lietošanā pieķertais uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, kurš līdz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) lēmumam par viņam piemērojamo soda mēru oficiālās spēlēs nedrīkst piedalīties.

Pēc šo spēlētāju treniņa laukumā dosies atsevišķa spēlētāju grupa, kuru lielākoties veido ārzemēs spēlējošie potenciālie izlases kandidāti. Iespēju trenēties Rīgā izmantos tādi hokejisti kā Koba Jass, Guntis Galviņš un Juris Štāls.

Treniņus vada "Dinamo" komandas treneru korpuss ar Arti Ābolu priekšgalā.

Oficiālā Latvijas izlases treniņnometne pirms pasaules čempionāta sāksies 7.aprīlī Ozolniekos. Tajā ar komandu strādās galvenā trenera Teda Nolana palīgi Toms Kūlens un Kārlis Zirnis.

Valstsvienības kandidātu saraksts ar spēlētājiem, kuri sāks treniņus Ozolniekos, būs zināms līdz nedēļas vidum. Pašlaik nav oficiālas informācijas par spēlētājiem, kas gatavojas startēt pasaules čempionātā. Pie šī jautājuma aktīvi strādā Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks, apzinot spēlētāju loku, kā arī pieredzējušo iespējamo izlases kandidātu vēlmi un iespējas spēlēt pasaules čempionātā.

Zināms, ka paplašinātajā izlases kandidātu sarakstā ir iekļauti arī pieredzējušie Sandis Ozoliņš, Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs, tomēr par viņu vēlmi un iespējām spēlēt pasaules čempionātā pašlaik skaidrības nav.

Kā ziņots, gatavojoties maijā paredzētajam pasaules čempionātam, Latvijas izlase kopumā aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. Pirmais mačs paredzēts 10.aprīlī Somijā.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!