Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Nešvilas "Predators" otrais vārtsargs Jūse Saross ceturtdien sagādāja savai komandai uzvaru Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pret Edmontonas "Oilers" un kļuva par kluba rekordistu atvairīto metienu ziņā, liecina kluba statistika.

22 gadus vecais Saross šai spēlē atvairīja 46 pretinieku metienus, un "Predators" uzvarēja ar 4:0. Nešvilas klubam šī bija trešā izbraukuma uzvara pēc kārtas.

"Kad pēc pirmā perioda metienu attiecība ir 22-4 tev par sliktu, bet rezultāts joprojām ir 0:0, tev ir jābūt pateicīgam, ka tavs vārtsargs ir gatavs spēlēt un dod iespēju uzvarēt," pēc mača izteicās "Predators" galvenais treneris Pīters Laviolets. "Sniegums, kādu Saross šovakar parādīja, īpaši brīžos, kad mums negāja spēle, daudz ko pasaka par viņu un viņa darbu."

"Mēs izdarījām 46 metienus, bet viņu vārtsargs bija sasodīti labs," atzina "Oilers" aizsargs Oskars Klefboms.

"Man patīk, ka ir daudz metienu pa vārtiem," saka Saross. "Tad tev nav laika domāt un tu vienkārši ļaujies spēles gaitai. Tas ir labs veids, kā ieiet spēlē. Vakars izdevās, taču man vēl ir jāuzlabo savs sniegums."

Iepriekšējais Nešvilas kluba rekordists bija Dens Eliss.

Starp citu, 46 metieni pa vārtiem un "sausais" zaudējums ir Edmontonas kluba antirekords. Iepriekšējais bija 44 metieni pa Arizonas "Coyotes" vārtiem 2016. gada martā, kad "Oilers" zaudēja ar 0:4.

Jūse Saross šosezon aizvadījis tikai septiņas spēles, un šis bija viņa pirmais "sausais" mačs sezonā un otrais NHL karjerā, kas šobrīd ir vien 27 spēles gara. Komandas pamatvārtsargs ir cits somu hokejists Peka Rinne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!