Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar pirmo kārtas numuru piektdien tika izvēlēts kanādiešu aizsargs Ārons Ekbleds, kuru izraudzījās Floridas "Panthers" komanda.

Pēdējās trīs sezonas 18 gadus vecais un 193 centimetrus garais aizsargs pavadīja Ontario Hokeja līgas (OHL) komandā Barī "Colts", bet aizvadītajā sezonā Ekbleds 58 regulārā čempionāta mačos izcēlās ar 23 vārtiem un 30 rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +7.

Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš deviņos mačos guva divus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -4. Iepriekšējā sezonā Ekbleds bija "Colts" komandas kapteinis.

"Vēlējos, lai mani izraugās tieši "Panthers" komanda, jo tā ir vieta, kur varu turpināt savu attīstību, kā arī palīdzēt klubam tikt pie Stenlija kausa," pēc draftēšanas izteicies Ekbleds.

Tikmēr ar otro numuru tika draftēts kanādiešu uzbrucējs Sems Reinherts, kuru izraudzījās latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība.

Pašlaik 18 gadus vecais Reinherts pēdējās sezonas pavadīja Rietumu hokeja līgā (WHL), bet aizvadītajā sezonā pārstāvēja Kanādu pasaules U-20 čempionātā, septiņos mačos atzīmējoties ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt ar trešo kārtas numuru tika draftēts vācu uzbrucējs Leons Draizatls, tādejādi kļūstot par visaugstāk draftēto eiropieti šī gada jauno spēlētāju izvēles ceremonijā. Viņu izvēlējās Edmontonas "Oilers" komanda.

Ar ceturto numuru tika draftēts kanādiešu uzbrucējs Sems Benets, kurš nonāca Kalgari "Flames" paspārnē, bet kā piekto Ņujorkas "Islanders" izraudzījās Kanādas uzbrucēju Maiklu Dal Kolli.

Kopumā pirmajā kārtā tika izvēlēti 11 eiropieši, bet vairums hokejistu bija no Kanādas - 14.

Pirmajā kārtā netika izraudzīts neviens vārtsargs.

Sestdien NHL drafts turpināsies ar nākamajām sešām kārtām. Šī gada jauno spēlētāju izvēlē varētu tikt izraudzīts arī kāds no Latvijas hokejistiem - uzbrucēji Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs un Rihards Bukarts, kā arī vārtsargs Elvis Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!