Foto: AFP/Scanpix

Hokeja eksperti Ziemeļamerikā pēc pirmssezonas spēlēm bargi kritizējuši Vankūveras "Canucks" latviešu uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu, kura spēlē vairs nav tā azarta un aizrautības, kas nodrošināja viņam vietu "Canucks" sastāvā aizvadītās Nacionālās Hokeja līgas (NHL) sezonas beigās.

"Sākumā Ķēniņš bija kas vairāk par latvieti ar dīvainu vārdu, viņš bija Maikls Fērlands pirms Maikla Fērlanda, viņš "uguņoja" savā maiņā. Taču kur šis zibens un pērkons ir tagad?" savā slejā raksta hokeja eksperts Džeisons Bočfords. "Janvārī, ierodoties Vankūverā, Ķēniņš uzbruka visiem. Savā debijā viņš, pēc trenera domām, lauza spēles gaitu, otrajā acīmredzami iedvesmoja Bo Horvatu, bet sestajā veica spēka paņēmienus pret Zdeno Haru. Četras reizes!"

Latviešu hokejistam tiek pārmesta pārlieka piesardzība un pasivitāte pirmssezonas spēlēs, kas var iespaidot viņa nākotnes izredzes klubā, norāda Bočfords. "Viņš atdeva ripas. Viņš pieņēma dīvainus lēmumus. Viņu "līmēja bortā"," raksta eksperts. "Vienā spēles epizodē viņš izdarīja piespēli starp kājām momentā, kur pašam vajadzēja izdarīt metienu pa vārtiem, kas būtu brīvs un diezgan drošs vārtu guvums. Tā vietā viņš izslēdza sevi no spēles, zaudēja ripu un gandrīz paklupa. Viņš nemaz neizskatījās pēc tā Ķēniņa, kas laukumā bija februārī. Viņš izskatījās pēc Kasiana viņa sliktākajās spēlēs."

"Taču labā ziņa ir tā, ka kaut kur ir tas Ķēniņš, kurš "plēš un dragā", un "Canucks" ir jāspēj to atkal dabūt ārā," norāda Bočfords. "Komandas vadība mēģināja salikt viņu kopā ar brāļiem Sediniem. No vienas puses, tas bija lieliski - parādīt Ķēniņam, cik svarīgs viņš pēc treneru domām ir, no otras - tas varēja arī tikt pārprasts. Labi ir tas, kas viņš neko [šai maiņā] neizdarīja nepareizi, slikti - tas bija mulsinoši. Ja Ķēniņš grib kaut ko panākt, viņam ir jāspēlē spēka spēle, jāpresingo pretinieks un jācīnās par atlekušajām ripām."

Raksta beigās eksperts iesaka Ķēniņu pārvietot atpakaļ vienā maiņā ar Bo Horvatu. "Varbūt tas viņam atgādinās, ka pavisam nesen viņš bija ļoti labs," uzskata Bočfords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!