Foto: Sputnik/Scanpix

Arvien plašāks kļūst Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētāju un treneru atbalsts spēlēšanai ziemas olimpiskajās spēlēs, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Kā esam ziņojuši, NHL, Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) joprojām nevar panākt vienošanos par NHl spēlējošo hokejistu dalību gaidāmajās olimpiskajās spēlēs Korejā; galvenais domstarpību cēlonis ir sportistu transfēra un apdrošināšanas izmaksas.

Kamēr NHL vadība ir noskaņota skeptiski, hokejisti un treneri arvien aktīvāk pauž vēlmi spēlēt olimpiādē, norādot, ka tas ir katra sportista un trenera sapnis.

"Es uzskatu, ka ir svarīgi spēlēt olimpiādē," intervijā ESPN izteicies Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Ostons Metjūss. "Uzskatu, ka visiem patīk olimpiādes ideja. Kad biju mazs, skatījos olimpiskās spēles, un tas ir liels gods - pārstāvēt savu valsti. Esmu piedalījies junioru un pieaugušo pasaules čempionātos, un hokejistiem tas vienmēr ir svarīgi."

"Tas ir viens no lielākajiem turnīriem, kādā sportists var piedalīties," norāda Bostonas "Bruins" slovāku aizsargs Zdeno Hara. "Katrreiz, kad notiek iejaukšanās sportā, tas beidzas slikti. Tagad visām pusēm vajadzētu sanākt kopā un atrast risinājumu. Es gribu, lai viņi atrastu veidu, kā atrisināt šo problēmu. Ceru, ka tā arī notiks un mēs olimpiādē redzēsim visi valstu labākos hokejistus."

"Ikviens spēlētājs grib piedalīties olimpiskajās spēlēs," saka Hara. "Ja tur spēlē spēcīgākie, turnīrs kļūst īpašs."

"Tas nav īsti godīgi, ka sportists sasniedz tālu līmeni, lai spēlētu olimpiādē, bet kāds viņam šo iespēju atņem," ESPN citē kanādiešu uzbrucēju Bredu Maršānu.

Arī divkārtējais olimpiskais čempions, Kanādas izlases treneris Maiks Bebkoks uzskata, ka ikvienam hokejistam ir divi sapņi – uzvarēt Stenlija kausā un iegūt olimpisko zelta medaļu. "Domāju, ka dalība olimpiskajās spēlēs – tas ir patiešām svarīgi," viņš saka. "Uzvara Stenlija kausā - par to sapņo ikviens hokejists. Taču nav nekā labāka kā pārstāvēt savu valsti olimpiskajās spēlēs."

Bebkoka vadībā Kanādas izlase triumfēja 2010. un 2014. gada ziemas olimpiskajās spēlēs, bet 2008. gadā viņš līdz uzvarai Stenlija kausa izcīņā aizveda Detroitas "Red Wings" komandu.

Kā zināms, 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīram ir kvalificējušās Kanādas, Čehijas, Šveices, Krievijas, ASV, Slovākijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas un Vācijas izlases, kā arī uz mājinieku tiesībām - Korejas valstsvienība.

Pasaules spēcīgākās līgas hokejisti četrgades nozīmīgākajās sacensībās piedalījušies piecās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, sākot ar 1998. gada spēlēm Nagano.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!