Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" aizsargs Džeks Džonsons, kuram kabatā ir ilgtermiņa līgums par vairākiem miljoniem dolāru sezonā, paziņojis par bankrotu, informē Ziemeļamerikas mediji.

Vēl 2011.gada sākumā Džonsons ar Losandželosas "Kings" komandu noslēdza septiņu gadu līgumu par kopumā 30,5 miljoniem dolāru (24,3 miljoniem eiro), bet līdz šim brīdim viņš savas karjeras laikā nopelnījis aptuveni 20 miljonus dolāru (15,9 miljonus eiro). Tiesa, šī summa jau ir iztērēta, turklāt hokejists iekūlies aptuveni 15 miljonu dolāru (11,9 miljonu eiro) lielos parādos un paziņojis par bankrotu.

Kā vēsta Ziemeļamerikas mediji, pie tā vainīgi Džonsona vecāki Džeks un Tīna Džonsoni. Viņu dēls pēc ilgtermiņa līguma noslēgšanas ar "Kings" komandu pārraudzību pār savu naudu nodeva mātes ziņā, turklāt pirms tam viņš bija pārtraucis sadarbību ar savu aģentu, kuram neesot vēlējies maksāt atrunātos procentus.

Tiesa, vecāki nolēma dzīvot izšķērdīgu dzīvi, uz sava dēla vārda iegādājoties dārgus kustamos un nekustamos īpašumus, kā arī dodoties ceļojumos. Pēcāk Džonsoni aizņēmās milzīgas summas ar ieganstu, ka nauda tāpat tiks atdota, kad hokejists to nopelnīs. Dēlam nezinot, viņa vecāki ir radījuši viņa parādus vairāk nekā desmit miljonu dolāru apmērā.

Šobrīd hokejists ir pārtraucis jebkāda veida komunikāciju ar saviem vecākiem un darbā nolīdzis finanšu speciālistus, kas viņam palīdzēs tikt galā ar radušos situāciju.

Pašlaik 27 gadus vecais Džonsons tika izraudzīts 2005.gada NHL draftā ar trešo numuru, kad viņu izvēlējās Karolīnas "Hurricanes". Šajā vienībā gan viņš tā arī neaizvadīja nevienu spēli, bet viņa tiesības tika aizmainītas uz "Kings". Savukārt 2012.gada sākumā viņš pārcēlās uz "Blue Jackets".

Šīs sezonas 15 spēlēs Džonsons izcēlies ar septiņām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!