Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubu ģenerālmenedžeru sanāksmē tika apspriestas izmaiņas noteikumos, kas paredz sodu piespriešanu par sitienu pa galvu, taču ierosinājums reizi spēlē ļaut komandas trenerim pieprasīt vārtu guvuma videoatkārtojumu atsaucību neguva, vēsta NHL mājas lapa.

Ar šo ierosinājumu klajā nāca Floridas "Panthers" pārstāvis Deils Tellons, kad viņa vadītā komanda aizvadītajā nedēļā visai strīdīgā situācijā zaudēja vārtus Toronto "Maple Leafs" un visā spēlē, taču pārējo kolēģu atbalstu tas neguva.

Savukārt līgas jaunieviesto sodu par par sitienu pa galvu no sāniem vai spēlētājam neredzamās puses klubu ģenerālmenedžeri atbalstīja. Sapulcē tiak demonstrēti videomateriāli, kas parāda, kā spēlētājiem nākas modificēt uzbrukumu pretiniekam, lai izvairītos no šāda soda saņemšanas.

Šosezon līga piespriedusi diskvalifikāciju vairākiem spēlētājiem par sitienu pretiniekam pa galvu - Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Džo Torntons izlaida divas spēles, Fīniksas "Coyotes" uzbrucējs Šeins Dons trīs spēles, bet Otavas "Senators" uzbrucējam Nikam Folinjo un Edmontonas "Oilers" aizsargam Tomam Gilbertam tika piespriests naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!