Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) izpildošais komisārs Bils Deilijs brīdinājis, ka līgā spēlējošie hokejisti varētu nepiedalīties 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, ja tuvākajā laikā netiks panākta skaidrība ar viņu statusu.

"Ja saglabāsies pašreizējais "status quo", es paredzu, ka NHL spēlētāju olimpiādē nebūs," izteicies Deilijs. "Ja mums atkal būs jāklausās tas pats, diez vai situācija pavirzīsies uz priekšu."

Pārrunas ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) un Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF) ir "iestrēgušas", pusēm nespējot panākt vienošanos. SOK iepriekš paziņoja, ka atsakās segt NHL spēlētāju apdrošināšanu un ceļojuma izmaksas uz spēlēm, kamēr IIHF vadība izvirzīja iespēju to apmaksāt attiecīgo valstu federācijām.

Tomēr NHL komisārs Gerijs Betmens šo risinājumu nokritizējis, norādot, ka NHl spēlētāju apmaksa no nacionālo federāciju puses būtu finanšu atņemšana hokeja attīstībai attiecīgajās valstīs. Turklāt NHL komisārs apgalvo, ka NHL klubu īpašnieki ļoti ir noraidoši pret ideju palaist hokejistus uz olimpiskajām spēlēm, jo no tām viņi atgriežas ar "noguruma pazīmēm", bet NHL sezona vēl turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!