Nacionālās hokeja līgas (NHL) leģendārākais treneris Skotijs Boumens kļuvis par Čikāgas "Blackhawks" komandas padomdevēju, ceturtdien paziņoja vienība.

74 gadus vecais kanādietis, kura trenētās komandas deviņas reizes ieguvušas Stenlija kausu, pēdējos septiņus gadus pavadīja, strādājot par Detroitas "Red Wings" konsultantu.

"Mums ir tas gods sveikt Skotiju Boumenu Čikāgas "Blackhawks" ģimenē," paziņojumā izteicās "Blackhawks" prezidents Džons Makdonohjū. "Viņš ir hokeja ģēnijs, kura vīzijas un enerģija sader ar mūsu mērķi iegūt Stenlija kausu."

Pārvākšanās uz Čikāgu dos Boumenam iespēju strādāt kopā ar savu dēlu Stenu Boumenu, kurš ir "Blackhawks" ģenerālmenedžera palīgs.

"Šī ir aizraujoša diena man un ģimenei," žurnālistiem teica Boumens. "Vēlējos strādāt kopā ar savu dēlu Stenu. Tas ir visu sapnis un nenotiek nemaz tik bieži."

Boumens ir vienīgais treneris, kurš ar trijām komandām triumfējis Stenlija kausa izcīņā. NHL galveno trofeju viņš ieguva ar Monreālas "Canadiens" (1973.gadā un no 1976. līdz 1979.gadam), Pitsburgas "Penguins" (1992.gadā) un "Red Wings" (1997., 1998. un 2002.gadā) komandām.

Par treneri Boumens kļuva pēc tam, kad galvas traumas dēļ viņam nācās pārtraukt spēlētāja karjeru. Pirmo NHL komandu viņš pārņēma 1967./68.gada sezonā, kad 34 gadu vecumā stājās pie Sentluisas "Blues" stūres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!