Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas labāko hokejistu apbalvošanas ceremonijā trešdien Lasvegasā četras balvas saņēma Monreālas "Canadiens" vārtsargs Karijs Praiss, tādējādi ierakstot savu vārdu NHL vēstures lappusēs.

Praiss saņēma ne tikai sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu ("Hart Trophy"), bet arī labākā vārtsarga ("Vezina Trophy") un vērtīgākā spēlētāja balvu citu hokejistu vērtējumā ("Ted Lindsey Award". Tāpat viņš kopā ar Čikāgas "Blackhawks" vārtu vīru Koriju Kraufordu saņēma balvu kā vismazāk vārtus ielaidušais vārtsargs ("William M. Jennings Trophy").

27 gadus vecais Praiss ir pirmais vārtsargs, kurš ieguvis šīs četras balvas. Viņš ir pirmais vārtsargs kopš 2002. gada, kurš saņēmis vērtīgākā spēlētāja balvu, un pirmais vārtsargs kopš 1998. gada, kurš saņēmis vērtīgākā spēlētāja balvu citu hokejistu vērtējumā.

"Jūtos nedaudz neērti. Vēl neesmu to apjēdzis. Es vienkārši jutos pagodināts jau atrasties šeit šajā ceremonijā. Patiešām trūkst vārdu. Visa sezona bija fantastiska, bet ir viena lieta, kas jāpaveic," teica Praiss, liekot saprast, ka "lieta" ir Stenlija kauss, ko viņš joprojām nav turējis savās rokās.

Balsojumā par sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu piedalījās Profesionālās Hokeja žurnālistu asociācijas biedri. Šajā vērtējumā Praiss ieguva 1498 balsis, pārliecinoši apsteidzot otrās vietas ieguvēju, Vašingtonas "Capitals" krievu zvaigzni Aleksandru Ovečkinu (888 balsis). Savukārt NHL ģenerālmenedžeru balsojumā par līgas labākā vārtsarga balvu Praiss saņēma 144 punktus un 27 no 30 iespējamām pirmajām vietām. Šajā balsojumā otrais palika Peka Rinne no Našvilas "Predators" (84 punkti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!