Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Slavas zāle papildināsies ar četrām slavenībām – vārtsargu Edu Belfūru, uzbrucējiem Dagu Gilmoru un Džo Ņūvendaiku un aizsargu Marku Hovu, ziņo NHL mājas lapa.

Belfūrs NHL aizvadījis 963 spēles, pārstāvot piecus NHL klubus – Čikāgas "Blackhawks", Dalasas "Stars", Sanhosē "Sharks", Toronto "Maple Leafs" un Floridas "Panthers". Viņš ir trešais uzvarām bagātākais vārtsargs NHL vēsturē – Belfūra kontā ir 484 uzvarētas spēles. 1999. gadā, spēlējot Dalasā, Belfūrs izcīnīja Stenlija kausu.

Pašreizējais Dalasas "Stars" ģenerālmenedžeris Džo Ņūvendaiks NHL aizvadījis 1257 spēles, kurās sakrājis 1126 rezultativitātes punktus (564 + 562). Savas NHL karjeras laikā viņš trīsreiz kļuvis par Stenlija kausa ieguvēju, un katrreiz to sasniedzis ar citu komandu.

Dags Gilmors NHL aizvadījis 1474 spēles septiņu NHL klubu sastāvā, gūstot 450 vārtus un izdarot 964 rezultatīvas piespēles. 1989. gadā viņš ar Kalgari "Flames" izcīnīja Stenlija kausu. Gilmors ir viens no 15 bijušajiem "Maple Leafs" spēlētājiem, kuru numurs ir iemūžināts.

Arī leģendārā Gordija Hova dēls Marks pievienojies tēvam NHL Slavas zālē. Marks Hovs NHL aizvadīja 16 sezonas, spēlējot Hartfordas "Whalers", Filadelfijas "Flyers" un Detroitas "Red Wings". 929 spēlēs viņš guvis 197 vārtus un izdarījis 545 piespēles.

Šo hokejistu svinīgā uzņemšana Slavas zālē notiks šā gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!