Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Slavas zāles īpašā komisija ir izvēlējusies tos spēlētājus, kas šogad tiks uzņemti zālē, vēsta NHL mājas lapa.

Slavas zāli papildinās Kriss Čelioss, Skots Nīdermeijers un Brendans Šenehens. Lai izpelnītos šo godu, hokejistam ir jāsaņem vismaz 3/4 balsu no 18 komisijas ekspertiem.

Kriss Čelioss NHL aizvadījis 26 sezonas, pārstāvot Monreālas "Canadiens", Čikāgas "Blackhawks", Detroitas "Red Wings" un Atlantas "Thrashers". Viņš ir trīskārtējs Stenlija kausa ieguvējs, kā arī Norisa balvas ieguvējs un deviņkārtējs NHL Zvaigžņu spēles dalībnieks.

Skots Nīdermaijers ir četrkārtējs Stenlija kausa ieguvējs, divkārtējs olimpiskais un pasaules čempions. NHL viņš spēlējis Ņūdžersijas "Devils" un Anaheimas "Ducks" komandās. Leģendārais aizsargs piecas reizes piedalījies NHL Zvaigžņu spēlē, ieguvis Norisa un Konija Smaita balvu un trīsreiz ticis iekļauts NHL sezonas simboliskajā izlasē.

Brendans Šenehens NHL aizvadījis 1542 spēles, kurās guvis 656 vārtus un izdarījis 698 piespēles. Olimpiskais un pasaules čempions, astoņkārtējs NHL Zvaigžņu spēles dalībnieks, pārstāvējis Ņūdžersijas "Devils", Senluisas "Blues", Hartfordas "Whalers", Detroitas "Red Wings" un Ņujorkas "Rangers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!