Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā Hokeja līga (NHL) sola tuvākā gada laikā izlemt par atļauju saviem hokejistiem piedalīties 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, vēsta līgas mājas lapa.

"Mums ir noteikts termiņš, kad jāpieņem lēmums, bet tas nenotiks tuvākajā laikā," saka NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs. "Neapgalvošu, ka tas aizņems daudz laika, taču neteikšu arī, ka mēs lēmumu pieņemsim līdz 2015. gada Pasaules kausam. Paskatīsimies, kā viss ies."

Kā zināms, kopš 1998. gada NHL čempionātā uz olimpisko spēļu laiku ir ieviests pārtraukums, taču līga varētu tuvākajā laikā no tā atteikties. NHL hokejisti līdz šim ir piedalījušies piecās Olimpiādēs, no kurām divas notika Eiropā - 2006. gadā Turīnā un 2014. gadā Sočos, bet viena - Āzijā (1998. gadā Nagano), pārējās divas uzņēma Ziemeļamerika - 2002. gadā Soltleiksitija un 2010. gadā Vankūvera.

Atjaunotais Pasaules kauss notiks nākamgad Toronto, no 17. septembra līdz 1. oktobrim. Pēdējoreiz šis turnīrs risinājās 2004. gadā.

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF), kas ir olimpiskā hokeja turnīra rīkotāji, cer, ka NHL lēmumu par savu spēlētāju atbrīvošanu izlems uz abām nākamajām olimpiskajām spēlēm - 2018. gada turnīru Dienvidkorejā un 2022. gada spēlēm Pekinā.

"Viss ir rūpīgi jāanalizē," saka NHL komisārs Gerijs Betmens. "Ja tās izrādīsies tādas pat kā 1998. gada Olimpiāde Nagano, bez jebkāda efekta, neesmu pārliecināts, vai ir vērts ko iesākt. Jautājums ir, vai ziemas olimpiskās spēles Pekinā pievērsīs šo valsti hokejam un dos mums iespēju efektīgi parādīt sevi Ķīnā, kur hokejs ir embrija līmenī. Tas ir jautājums, kas mums ir jāizpēta - vai ir iespēja ar NHL spēlētāju palīdzību palielināt interesi par hokeju šai valstī. Un es nezinu atbildi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!