Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tuvojoties sezonas beigām, vairāku Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubu spēlētāji ir labojuši vienības rezultativitātes rekordus, kā arī uzlabojuši savu statistiku visu laiku labāko spēlētāju sarakstos.

Tā Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Janni Gurde regulārā čempionāta spēlē pret Floridas "Panthers" guva divus vārtus un atkārtojis Taileram Džonsonam piederošo kluba rekordu debitantu gūto vārtu statistikā. Kopumā šosezon 26 gadus vecais Gurde pretinieku vārtsargus šosezon pārspējis 24 reizes. Viņš joprojām uzskatāms par debitantu, jo iepriekšējās divās sezonās NHL aizvadījis mazāk par 26 spēlēm.

Savukārt Bostonas "Bruins" uzbrucējs Breds Maršāns ir kļuvis par kluba rekordistu pagarinājumā gūto vārtu statistikā. "Bruins" ar 6:5 pieveica Detroitas "Red Wings", un uzvaras vārtos bostoniešiem pagarinājumā guva tieši Maršāns. Viņam šī spēle izdevās ļoti rezultatīva, jo uzbrucējs guva trīs vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Maršāns "Bruins" komandā guvis 11 vārtus pagarinājumā. Iepriekšējo rekordu dalīja Dīts Klepers un Glens Marejs.

Savukārt nenogurdināmais somu pusaudzis Patriks Laine šonakt NHL regulārā čempionāta spēlē pret Ņujorkas "Rangers" guva savu ceturto "hat trick". Pēc šā mača Laine kļuva par trešo rezultatīvāko vārtu guvēju NHL vēsturē starp spēlētājiem, kas vēl nav sasnieguši 20 gadu vecumu.

Lainem šī bija trešā spēle pēc kārtas, kurā viņš gūst vairāk nekā vienus vārtus un pēdējos piecos mačos somu uzbrucējs sakrājis deviņus vārtu guvumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!