Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā Jaungada pirmajā dienā Čikāgā notikušajā Ziemas klasikas spēlē Detroitas "Red Wings" ar 6:4 uzvarēja vietējo "Blackhawks".
Čikāgas beisbola stadionā notikušo spēli klātienē vēroja 40 818 līdzjutēji, kaut gan organizatori bija cerējuši uz lielāku apmeklējumu.

Kaut gan pēc pirmā perioda ar 3:1 vadībā bija „Blackhawks", Čikāgas hokejistiem pārsvaru neizdevās nosargāt. Stenlija kausa ieguvēji „Red Wings" hokejisti līdz trešā perioda sākumam panāca jau 6:3, izšķirot mača likteni. Uzvarētājiem divus vārtus guva Jirži Hudlers, bet pa vieniem Mīkaels Sāmuelsons, Pāvels Dacjuks, Braians Rafaļskis un Brets Lebda. „Blackhawks" labā vārtus guva Kriss Verstīgs, Martins Havlats, Bens Īgers un Dankans Kīts.

Savu trešo Ziemas klasiku karjerā aizvadīja „Red Wings" vārtsargs Tajs Konklins - pagājušajā gadā viņš palīdzēja Pitsburgas „Penguins" ar 2:1 uzvarēt Bufalo „Sabres", bet 2003.gadā viņš bija Edmontonas „Oilers" vārtsargs spēlē pret Monreālas „Canadiens". Pagājušajā gadā Ziemas klasikā tika sasniegts NHL apmeklējuma rekords - spēli klātienē vēroja 71 217 līdzjutēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!