Foto: AFP/Scanpix

2017. gada Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēlē uzvarēja un vienu miljonu dolāru ieguva Metropolitēna divīzijas izlase, kas izšķirošajā spēlē ar 4:3 pārspēja Klusā okeāna komandu un kuras treneris bija leģendārais Veins Greckis.

Spēle notika pagarinājuma formātā, pa trim laukuma spēlētājiem katrā komandā, un divos puslaikos.

Īpaši Zvaigžņu izlases spēlē izcēlās Filadelfijas "Flyers" un Metropolitēna izlases uzbrucējs Veins Simonds, kurš guva uzvaras vārtus un tika atzīts par šīssezonas Zvaigžņu spēles vērtīgāko spēlētāju. Pusfināla spēlē pret Atlantijas okeāna izlasi, kurā Metropolitēna komanda uzvarēja ar 10:6, Simonds guva divus vārtus.

"Vienkārši centos neizskatīties pēc idiota," Simondu citē NHL oficiālā mājas lapa. "Neskriet pakaļ pretiniekam un neķeksēt. Centos, lai ripa ir kā pielīmēta pie manas nūjas. Apkārt ir tik daudz izcilu spēlētāju, ka es pat domāju atdot piespēli kādam citam. Taču beigās sanāca tā, ka pats guvu tos vārtus. Bija patiešām forši spēlēt kopā ar šiem lieliskajiem puišiem."

Pēc pirmā puslaika vadībā ar 3:2 bija Klusā okeāna komanda, un uzvaru otrajā puslaikā Metropolitēna izlasei sagādāja jau pieminētais Simonds un Kems Atkinsons, kuri vārtus guva ar piecu sekunžu intervālu. Īpaši dramatisks brīdis šai spēlē bija 40 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad vārtu stabs un aizsargs Raiens Makdonahs neļāva Raienam Kesleram pārspēt Metropolitēna izlases vārtsargu Breidenu Holtbiju un nosargāt uzvaru.

Metropolitēna izlases uzvaras kaldināšanā piedalījās arī Sidnijs Krosbijs un Aleksandrs Ovečkins, kuri šoreiz spēlēja plecu pie pleca, nevis viens pret otru. Vienus vārtus šāgada Zvaigžņu spēlē, pusfināla mačā pret Atlantijas okeāna divīzijas komandu, Ovečkins guva tieši no Krosbija piespēles. "Es centos viņu atrast, jo zināju, cik lielisks ir viņa metiens," teica "Penguins" kapteinis. "Tā bija unikāla iespēja, jo parasti mēs spēlējam pretējās komandās."

Zvaigžņu spēles vīkendā šogad notika īpaši daudz dažādu sumināšanas un piemiņas pasākumu, NHL apzīmējot gadsimta jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!