Pēc ceturtdien Nīderlandes sieviešu hokeja izlases piedzīvotā zaudējuma Ventspilī notiekošajā pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīra spēlē jūtami atvieglojies Latvijas valstsvienības ceļš uz A grupas sacensībām.

Nīderlandes izlase ceturtdien savā ceturtajā turnīra spēlē ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) zaudēja Ungārijai, piedzīvojot savu pirmo zaudējumu sacensībās.

Šis rezultāts nozīmē, ka Latvijas izlase ceļazīmi uz pirmās divīzijas A grupu var izcīnīt jau ceturtdien kārtu pirms sacensību noslēguma, ja plkst.20 paredzētajā spēlē pamatlaikā uzvarēs Ziemeļkoreju.

Noslēdzošajā turnīra mačā sestdien Latvijai jāspēkojas tieši ar Nīderlandi, taču pēc trešdienas spēles mājinieces pār savām tuvākajām sekotājām var iekrāt jau četru punktu pārsvaru, kas vairs nebūs atspēlējams.

Kā ziņots, pagājušajā svētdienā Latvijas hokejistēm izdevās pārtraukt 11 oficiālo maču zaudējumu sēriju un ar 4:0 šī turnīra pirmajā mačā pieveikt Ungāriju, otrajā cīņā pirmdien ar 5:1 tika pārspēta Ķīna, bet pēc tam trešdien ar 3:1 latvietes pieveica arī Kazahstānu.

Tikmēr Ziemeļkorejas izlase līdz šim vienīgo panākumu turnīrā izcīnījusi pirmajā kārtā, kad ar 3:0 pieveica Kazahstānu.

Latvija ar deviņiem punktiem trīs spēlēs atrodas kopvērtējuma vadībā, kamēr astoņi punkti četros mačos ir tās galvenajai konkurentei Nīderlandei. Seši punkti četrās cīņās ir Ungārijai, Ziemeļkorejas un Ķīnas kontā ir pa trim punktiem trīs spēlēs, bet Kazahstāna trīs mačos iekrājusi vienu punktu.

Vietu pirmās divīzijas A grupā nopelnīs tikai turnīra spēcīgākā izlase.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā pašlaik Čehijā spēkojas mājinieces, kā arī Dānijas, Slovākijas, Austrijas, Norvēģijas un Francijas izlases. Uz pēdējo vietu sacensībās, kuras ieguvēja pārcelsies uz B grupas turnīru, pašlaik pretendē Austrija un Slovākija.

Pagājušajā sezonā Latvijas hokejistes pirmās divīzijas A grupas turnīrā piecās spēlēs palika bez punktiem, izkrītot uz trešo spēcīgāko līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!