Foto: Reuters/Scanpix

Pēc šāgada pasaules hokeja čempionāta slidas vadzī kārs viens no slavenākajiem slovāku hokejistiem Miroslavs Šatans, vēsta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapa.

Par aiziešanu no sporta 39 gadus vecais Šatans paziņoja pēc tam, kad Slovākijas izlasei neizdevās iekļūt šāgada pasaules meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā.

"To, ka atvadīšos no hokeja, biju izlēmis jau sezonas laikā," saka Šatans. "Tagad man nav viegli šo lēmumu realizēt, taču domāju, ka tas ir pareizi."

Šatans piedalījies 14 pasaules čempionātos, ieskaitot 2002. gada turnīru, kad kļuva par pasaules čempionātu, un četrās olimpiskajās spēlēs. Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) Šatans aizvadījis 1050 spēles un 2009. gadā Pitsburgas "Penguins" komandas sastāvā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju. Pēc NHL karjeras beigām slovāku uzbrucējs pārcēlās uz Kontinentālo hokeja līgu (KHL), kurā pārstāvēja Maskavas "Dinamo" un Bratislavas "Slovan" komandas.

Šāgada pasaules čempionātā Šatans guva vienus vārtus, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un turnīru pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Slovākijas izlase A grupā ieņēma piekto vietu un šo pasaules čempionātu noslēdza devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!