Foto: AFP/Scanpix

Pēc 2016. gada pasaules hokeja čempionāta ilggadējo Norvēģijas hokeja izlases treneri Roju Johansenu amatā nomainīs valsts čempionvienības Stavangeras "Oilers" galvenais treneris un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) uzbrucēja Patrika Toresena tēvs, vēsta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapa.

Rojs Johansens Norvēģijas hokeja izlasi vada kopš 2001. gada un ir visilgāk ar nacionālo izlasi strādājušais treneris. Viņam šajā statistikas rādītājā seko Viktors Tihonovs, kurš 13 gadus pasaules čempionātā vadīja PSRS izlasi, un Ralfs Krīgers, kurš 12 gadus strādājis ar Šveices komandu.

Johansena vadībā Norvēģijas izlase 2006. gadā ienāca pasaules čempionāta elites grupā un kopš tā laika to nav pametusi, bet 2008., 2011. un 2012. gadā norvēģi iekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Treneris izlasi aizveda arī līdz dalībai 2010. un 2014. gada Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Līgums ar Norvēģijas izlasi 54 gadus vecajam Peteram Toresenam noslēgts, sākot ar 2016. gada 1. jūniju, uz trim gadiem.

Peters Toresens ir četrpadsmitkārtējs Norvēģijas čempions gan kā spēlētājs, gan kā treneris. Viņa vadībā Stavangeras "Oilers" komanda pēdējos četrus gadus pēc kārtas triumfējusi valsts meistarsacīkstēs, bet pērn uzvarēja IIHF Kontinentālā kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!