Foto: EPA/LETA

Ņūdžersijas "Devils" iemūžinās sava trīskārtējā Stenlija kausa ieguvēja, slavenā kanādiešu vārtsarga Martina Brodēra "30" numuru, informē Nacionālā Hokeja līga (NHL).

Svinīgā Brodēra krekla pacelšana pie "Devils" arēnas griestiem notiks 9. februārī pirms mača ar Edmontonas "Oilers", bet pie "Prudential Center" halles tiks izveidota vārtsarga skulptūra.

"Es nezināju, kur atrodas Ņūdžersija, bet mans aģents bija laimīgs un teica, ka tas nozīmējot ASV dolārus, tā kā tas bija labi," savu draftēšanu 1990. gadā atceras Monreālā dzimušais Brodērs. "Man nebija ne jausmas, kur esmu nonācis un mans tēvs teica, ka tagad viss esot atkarīgs tikai no manis, vai kļūšu par pirmo numuru klubā, un tas man arī izdevās."

"Es uzskatu, ka nav iespējams parādīt lielāku godu spēlētājam kā iemūžināt viņa numuru, bet skulptūra ir vēl labāka," saka vārtsargs. "Man jāparunājas ar tēlnieku Džonu Kravčiku, lai viņš mani parāda no vislabākās puses."

Kad klubs paziņoja par Brodēra numura iemūžināšanu, fani skandēja "Martin, Martin!" un vārtsargs pasmaidīja, ka sen to neesot dzirdējis.

43 gadus vecais Brodērs kļūs par ceturto "Devils" spēlētāju, kura numurs ir iemūžināts. Pirms viān šo godu izpelnījās aizsargi Skots Stīvenss, Kens Daneiko un Skots Nīdermaijers.

Martins Brodērs Ņūdžersijas "Devils" komandā aizvadīja 21 NHL sezonu, un atvadījās no kluba 2014./2015. gada sezonas sākumā, atdodot savu vietu Korijam Šneideram. Aizvadīto sezonu viņš pabeidza Sentluisas "Blues", kurā nospēlēja septiņus mačus un pievienojās kluba vadībai, kļūstot par "Blues" ģenerālmenedžera asistentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!