Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas "Rangers" vadība pirmdien no galvenā trenera amata atbrīvoja Tomu Reniju, vēsta vienības mājaslapa internetā.
Komanda "Rangers" pēdējās 12 spēlēs spējusi izcīnīt tikai divas uzvaras, tāpēc NHL bagātākā kluba vadība pieņēma lēmumu atbrīvot galveno treneri. Kopā ar viņu no amata tika atbrīvots arī viens no Renija asistentiem Perijs Pērns.

NHL kopvērtējumā "Rangers" ar 69 punktiem patlaban ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, taču tikai par diviem punktiem no vienības "Rangers" atpaliek Karolīnas "Hurricanes", kas atrodas devītajā vietā. Izslēgšanas spēlēs piedalīsies katras konferences astoņas labākās komandas.

Šo sezonu "Rangers" hokejisti uzsāka vareni, pirmajās 13 spēlēs izcīnot desmit uzvaras un ilgstoši ieņemot pirmo vietu visā līgā.

Par "Rangers" galveno treneri 53 gadus vecais Renijs kļuva 2004.gada 25.februārī, šo amatu pārņemot no ģenerālmenedžera Glena Satera.

Piecu sezonu laikā Renijs kā "Rangers" galvenais treneris izcīnīja 203 uzvaras un piedzīvoja 170 zaudējumus, turklāt "Rangers" viņa vadībā trīs sezonas pēc kārtas iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā.

Renijs kļuva par piekto treneri NHL, kurš atbrīvots no amata. Pirms viņa galvenā trenera amatu zaudēja Deniss Savārds (Čikāgas "Blackhawks"), Berijs Melrouss (Tampabejas "Lightning"), Pīters Laviolets ("Hurricanes") un Kreigs Hercburgs no Otavas "Senators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!