Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņujorkas "Rangers" spēlētāja Dereka Būgārda nāvi izraisīja nejaušs alkohola un medikamentu kokteilis, piektdien paziņoja medicīnas amatpersona.

Būgārds bija vienlaicīgi lietojis alkoholu un spēcīgu pretsāpju medikamentu oksikodonu, informēja medicīnas ekspertīzi veikušais ārsts.

Par vienu no labākajiem NHL kaušļiem uzskatīto 28 gadus veco Būgārdu pirms nedēļas atrada bez dzīvības pazīmēm savā dzīvoklī. Pēdējos piecus mēnešus Būgārds nespēlēja, jo pēc smadzeņu satricinājuma sezona viņam bija beigusies. Līgums ar "Rangers" Būgārdam bija vēl uz trīs gadiem.

Būgārda ģimene mirušā hokejista smadzenes novēlēja Bostonas universitātei, kur mediķi pētīs, vai nelaiķim bija kādas deģeneratīvas slimības, kas bieži piemeklē atlētus, kam jāsaņem bieži sitieni pa galvu. Universitātē jau iepriekš pētīja pērn 45 gadu vecumā mirušā bijušā Čikāgas "Blackhawks" hokejista Boba Probēra smadzenes, atklājot traumatisku encefalopātiju, kas izraisa demenci.

Kanādā dzimušais Būgārds NHL karjeru sāka 2005. gadā Minesotas "Wild", kur aizvadīja piecas sezonas. Šosezon viņš pārstāvēja Ņujorkas "Rangers", piedaloties 22 spēlēs, kurās guva vienus vārtus. Smadzeņu satricinājuma un pleca traumas dēļ Būgārdam šosezon nācās izlaist 52 spēles un komandai viņš nevarēja palīdzēt arī izslēgšanas spēlēs.

Karjerā Būgārds piedalījās 277 NHL spēlēs, guva trīs vārtus un atdeva 13 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja 589 soda minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!