Foto: F64

Latvijas tiesneši Eduards Odiņš un Andris Ansons iekļauti paplašinātajā tiesnešu sarakstā, kas varētu apkalpot nākamā gada pavasarī Krievijā paredzētā pasaules hokeja čempionāta spēles, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.

Odiņš 2011.gada pasaules čempionātā Slovākijā pirmoreiz darbojās kā galvenais tiesnesis, tomēr vēlākajos turnīros Latvijas tiesneši vairs nav strādājuši.

Arī iepriekšējos divos gados Odiņš tika iekļauts paplašinātajā tiesnešu sarakstā, tomēr galīgajā sastāvā viņš ne reizi neiekļuva.

Odiņš trīs reizes atzīts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas labāko tiesnesi, bet šoruden viņš ar Ansonu regulāri tiesā arī IIHF Čempionu līgas spēles.

Kā ziņots, šomēnes preses konferencē Rīgā palīdzēt Odiņam nokļūt pasaules čempionātā solīja arī IIHF prezidents Renē Fāzels.

"Paskatīsimies, vai pasaules čempionātā būs arī kāds latviešu tiesnesis. Sameklēšu jūsu minēto tiesnesi, un domāsim par viņa piesaistīšanu pasaules čempionāta tiesāšanā," minēja Fāzels.

Zināms, ka Ansons kā galvenais tiesnesis šosezon nozīmēts vadīt arī gadu mijā Helsinkos gaidāmā pasaules U-20 čempionāta spēles. Tikmēr galvenais tiesnesis Juris Balodis kopā ar līnijtiesnesi Viesturu Lēvaldu strādās decembrī Francijā paredzētajās pasaules U-20 čempionāta pirmās divīzijas B grupas sacensībās.

Vēl pasaules U-18 čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā aprīlī Minskā strādās galvenais tiesnesis Gints Zviedrītis un līnijtiesnesis Maksims Bogdanovs, bet pasaules čempionāta sievietēm otrās divīzijas B grupas sacensībās, kas ir pats zemākais līmenis, februārī un martā Turcijā kā galvenā tiesnese strādās Sintija Greiere.

Tāpat vēl vairākos turnīros nozīmēti tikai Latvijas līnijtiesneši. Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas sacensībās aprīlī Polijā strādās Krišs Kupčus, sieviešu turnīra otrās grupas B divīzijas kvalifikācijas sacensības decembrī Bulgārijā tiesās Jana Gerkena, novembrī Igaunijā paredzētajā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā spēles vadīs Māris Locāns, bet februārī Ungārijā olimpisko spēļu kvalifikācijas otrajā kārtā darbosies Raivis Jučers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!